Blog Giftology
Campionii yoyoului

Jongleriile m-au distrat de foarte multe ori și, în același timp, m-au determinat să fiu mai pozitiv. Am devenit fan având un coleg, care în momentul în care avea nevoie de trei minute de relaxare, făcea jonglerii cu trei mere sau patru radiere, depinde ce avea la îndemână. Uimirea mea atingea nivelul maxim, când același coleg, pentru că nu găsea altceva, scotea din geanta proprie, ca ultimă soluție, trei mingii colorate pentru jonglerii și începe să le rotească în aer.

Această perioadă s-a terminat brusc, în momentul în care am văzut prima demonstrație de yoyo, pe YouTube.

Am înțeles magia yoyo-ului și ce fac de fapt campionii de yoyo, când yoyoesc. Cum scoți din geantă sau buzunar cele două discuri cu sfoară și totul devine o încântare, ce se rotește în sus sau în jos, se duce, dar și vine.

Era clar că îmi trebuia și mie așa ceva. Norocul a fost cu echipa Giftology care a venit cu tot felul de yoyo-uri, pentru începători sau mai avansați. Și ca plăcerea să fie adevărată, au mai venit și cu niște campioni, ca să înțelegem ce se face cu un yoyo.

Când alegi un yoyo, vrând nevrând vei afla și cine îl folosește, și cine i-a îmbunătățit designul. Plecând de la aceste premise prezentăm niște campioni ai yoyo-ului și yoyo-urile care le poartă semnătura.

yoyo campioni yoyofactory joc1. Ann Connolly – trăiește în Praga și este foarte pasionată de jonglerii cu yoyo-ul. Datorită îndemânării și pasiunii sale pentru yoyo a fost cooptată și sponsorizată de echipa YoYo Factory, fiind foarte activă în comunitatea yoyo din întreaga lume. Este „dreptace”, adică jucătoare de mâna dreaptă, clasa ei preferat fiind 1A, stilul de jonglerie, cu un singur yoyo. Este stilul despre care majoritatea vorbesc ca fiind „yoyoing”.

Ann Connolly povestește că a început yoyoingul când avea cinci ani, împreună cu tatăl ei și a fost nevoită să țină pasul cu el. Shinji Saito este preferatul ei, cel care a inspirat-o în yoyoing.

Ann Connolly este una dintre cele mai renumite jucătoare yoyo din lume și un vlogger YouTube de mare succes. Canalul ei de YouTube include videoclipuri săptămânale cu recenzii despre produse YoYo Factory și diferite tutoriale amuzante despre cum să faci trucuri și jonglerii originale.

Yoyoul ei preferat este Czech Point de la YoYo Factory.

Yoyo Hubstack este yoyo-ul pe care Ann Connolly îl prezintă ca fiind ideal pentru toți pasionații de yoyo. Hubstack este ușor de folosit dotorită greutății sale reduse și materialului din care este fabricat, plastic.

Alegerea primului yoyo este foarte importantă. Jocul de yoyo poate fi destul de complicat la început, de aceea trebuie să începi cu cel mai potrivit pentru tine. Yoyo-urile sunt împarțite în trei categorii: pentru începători, pentru avansați și pentru looping. Cele pentru începători sunt “sensibile” sau responsive, ele se rotesc, dar se întorc rapid în urma unei simple mișcări a mâinii, ceea ce este crucial în învățarea elementelor de baza ale jocului.

yoyo campioni yoyofactory joc2. Gentry Stein – este membru al echipei YoYoFactory și unul dintre cei mai buni jucători de yoyo din lume. El este din Chico, SUA. Gentry este bine cunoscut pentru precizia sa incredibilă și coregrafia, devenită rutină.

Gentry Stein este o prezență constantă la toate finalele Campionatelor din 2013 și până acum pentru clasa 1A, fiind campionul mondial la clasa 1A din 2014.

În clasa a treia, de Crăciun, a primit cadou un yoyo cu care a început să se joace. Ca un făcut, cadoul era de la YoYoFactory, sponsorul lui actual, din a cărui echipă face parte.

Yoyo Replay Pro este cel mai nou yoyo de plastic cu semnătura campionului mondial Gentry Stein fabricat de YoYoFactory și este fantastic.

”A fost un obiectiv pe termen lung și visul meu de a avea numele meu în spatele unui yoyo de plastic, de preț scăzut. Sunt fericit să spun că acest lucru s-a întâmplat acum” ne spune Gentry Stein. „Lucrul încântător este că noul Yoyo Replay Pro nu joacă ca un yoyo din plastic și de preț scăzut. El joacă la niveluri superioare, dincolo de orice yoyo de pe piață la acest preț. Acesta este unul dintre cele mai performante yoyouri de plastic, pe care le-am jucat în ultima vreme„.

Gentry lucrează cu echipa de design YoYoFactory începând cu decembrie 2014 pentru a-și perfecționa noul yoyo și puteți simți tot timpul, când aruncați Replay Pro. Rapid, stabil și manevrabil, cu timpi de rotire nebunești, dă un sentiment foarte confortabil, fiind exact ce căutați la următoarea dumneavoastră aruncare.

yoyo campioni yoyofactory joc3. Harold Owens sau Harold Owens III – a fost încoronat în 2011, campion USA la clasa 1A. Este un alt membru al echipei YoYoFactory, recunoscut pentru opririle în palmă și alte rutine cu grad înalt de dificultate.

Este întotdeauna uimitor să vezi un jucător, de yoyo, care iese de nicăieri, pentru a-și face un nume. Cu talentul său pe scenă, neted și fluid, Harold Owens III a plecat de la câștigarea a câtorva concursuri locale mici, într-un an, pentru a câștiga primul loc la Concursul Național yoyo din SUA în anul următor.

În acest timp a absolvit chimia cu Suma Cum Laude la Jackson State University, a făcut voluntar, timp de cinci luni, în fiecare sâmbătă demonstrații de yoyo la Muzeul copiilor din Mississippi.

Yoyo Too HOT este un yoyo unresponsive, proiectat de compionul Harold Owens, acest yoyo combinând tot ce este mai bun de la fiecare model care a existat până la momentul respectiv. Too HOT este realizat din metal, dar este foarte ușor, asemenea unui yoyo din plastic, este foarte ușor de manevrat și are un design spectaculos.

Harold a lucrat cu YoYoFactory pentru a rafina Too HOT, pentru a satisface nevoile stilului său de joc în continuă evoluție. Too HOT are un profil mai înclinat și o lățime puțin redusă pentru a crește viteza și manevrabilitatea. Apoi are greutatea redistribuită, împingând mai mult pe jante, pentru stabilitate și adăugând o frumoasă buză exterioară, pentru oprirea cu degetele.

yoyo campioni yoyofactory joc4. John Ando sau „Ancho” – este unul dintre cei mai buni jucători yoyo din lume, câștigând US Nationals timp de patru ani consecutivi între 2004 și clasa în stilul 2A, de doua ori campion mondial, precum și câștigând la clasa 1A Concursului Mondial în 2008.

John a mers la liceu în Texas și în prezent locuiește în Saitama, Japonia, urmând cursurile Universități din Tokyo. El a fost sponsorizat de Yomega, dar este în prezent membru al echipei YoYoFactory. Este, de asemenea, membru al „Guys of Liberty” și „Fist salud”, precum și membru al echipei High Performance din 1990. A început să joace serios 1A, când YoYoFactory s-a oferit să-l sponsorizeze. Compania a fost impresionată de trucurile pe care Ando le-a interpretat la US Nationals, în timpul unor anumite execuții. În 2008, Ando a debutat în clasa 1A, unde a găsit un succes imediat în câștigarea concursului regional de la East Japan. Mai târziu în acel an, în doar al doilea stil liber clasa 1A, Ando a câștigat campionatul mondial. Este renumit pentru stilul original de trucuri pe care l-a creat, adesea denumit „bastoane” sau „Peșterile Ancho”, un stil de trucuri care implică puternic corpul jucătorului și orientarea spațială. De când a câștigat Worlds în 2008, influența lui asupra yoyoingului competițional modern, este ușor de recunoscut în răspândirea trucurilor care implică părți ale corpului jucătorului, altele decât mâinile.

Yoyo Protostar este modelul de semnătură a lui John Ando, produs de YoYoFactory. Pentru a contesta convingerea comună că yoyourile metalice sunt superioare într-un cadru competitiv, YoYoFactory a lansat seria „Death to Metal”, o linie de yoyo-uri de plastic de înaltă performanță, care ar putea să se potrivească sau chiar să depășească yoyo-urile metalice în competiții. Protostar, primul dintre aceste yoyouri din plastic, a fost dezvoltat de YoYoFactory în colaborare cu campionul Mondial yoyo de clasa 1A din 2008, John Ando.

Protostar a debutat la Concursul Mondial de yoyo din 2009, unde au fost prezentate și vândute primele prototipuri ale yoyo-ului. Designul a redus pas cu pas, la minimum, întârzierea de răspuns, iar inelele de greutate, din aluminiu, introduse împreună cu un rulment Center Trac, au crescut stabilitatea, chiar și a concurenților săi integral de metal.

5. Shu Takada – este un jucător japonez în clasa 2A și campion mondial la clasa 2A în 2012. Un membru al echipei YoYoFactory, Shu a început yoyoing la vârsta de 6 ani. A avut o creștere extraordinară în popularitate în 2012, cu rutine extrem de coregrafice, adesea încorporând mișcări de dans, semnături și cascadorii acrobatice. Rutina sa, numită Party Rock Anthem, este remarcabilă pentru că aproape 20 de secunde la mijlocul dansului de freestyle se oprește yoyoingul, reușind să înscrie astfel suficiente puncte tehnice pentru a câștiga concursul.

La Campionatul Internațional din 2014, Takada a preluat locul 2 în clasa 2A, câștigândyoyo campioni yoyofactory joc premiul pentru cel mai bun show.

Are două yoyouri de semnătură cu YoYoFactory. Primul, Loop 1080, a fost o versiune reproiectată a Loop 900, pe care Shu a folosit-o ca să câștige titlul mondial. Mai târziu, YoYoFactory a produs un yoyo de metal pentru clasa 1A, bazat pe modelul Shutter, cunoscut sub numele de Shu-Ta, ca o serie de semnătură, de colaborare, între Takada și Gentry Stein. Takada însuși este de asemenea un mare fan al modelului Shutter.

Yoyo Loop 1080 este punctul culminant al anilor de dezvoltare pentru a crea yoyoul perfect pentru clasa 2A. Loopul 1080 se îmbunătățește punând cadranul de reglare în centrul yoyoului, pentru o mai mare fiabilitate și echilibru. De asemenea, este fabricat dintr-un material plastic mai robust, care dă o senzație de mai solid și mai ușor de controlat.

Ca și Loop 900, Loop 1080 are un decalaj reglabil care necesită o cheie inclusă pentru ajustare. Acest decalaj reglabil, permite jucătorului avansat de clasa 2A, să-și configureze yoyo-ul la propriile cerințe. Această cheie pentru ajustarea decalajului, înseamnă că nu va fi schimbată în mod accidental lățimea decalajului în timpul jocului. Odată ce spațiul este setat, acesta rămâne blocat până când alegeți să îl reglați din nou.

6. Vashek Kroutil – este un campion național și european ceh la yoyo, clasa 1A, membru al echipei de concurs YoYoFactory și echipei YoBerg. A obținut statutul de Maestru european de yoyo în 2010. În 2012 devine campion european la clasa 1A.

Yoyo CzechPoint este un yoyo unresponsive, realizat în întregime din metal. Designul acestuia îi aparține japonezului Kentaro Kimura și îi este dedicat prietenului său ceh, Vashek Kroutil, pentru a fi perfect pentru nevoile lui.

Plecând de la designul de bază al modelului CZM8, s-au lustruit mai bine marginile și s-a concentrat pe designul jantei pentru a distribui mai bine greutatea. Acest lucru a dus la crearea unui yoyo mai confortabil și mai performant, fără a pierde acel ceva special pe care Vashek l-a iubit la modelele sale anterioare, iar rezultatul final este un design elegant și simplu, care oferă un amestec perfect de stabilitate, timp de rotire și manevrabilitate .

În prezent YoYoFactory produce cele mai bune yoyo-uri din lume, atât pentru jucătorii profesioniști, pentru deținătorii de recorduri mondiale, pentru campionii naționali și mondiali, cât și pentru jucătorii începători sau amatori.

YoYoFactory are o echipă inimoasă de campioni din întreaga lume pe care îi sponsorizează, dar nu numai pentru concursuri, ci și pentru a face demonstrații de yoyo în întreaga lume.

Această echipă de campioni este cea care ajută la îmbunătățirea designului și crearea de noi yoyo-uri, de performanță superioară.

În oricare categorie te-ai încadra, YoYoFactory are yoyoul perfect pentru stilul sau îndemanarea ta.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului