Blog Giftology

Kendama vs Pill Kendama – pe care sa o alegi?

Kendama vs Pill Kendama - pe care sa o alegi?

Dacă ar trebui să alegem o jucărie care să ne distreze toată vara și, de ce nu și peste toamnă, la ce ar trebui să ne oprim, mai precis ce am căuta?

După cum probabil deja bănuiți, jucăria asta să fie fără ecran, chiar dacă e LCD full HD, să n-aibă baterii, nici li-ion și nici de alt fel, și mai ales să n-aibă butoane.

Și uite așa am ajuns la kendama și pill kendama.

Kendama este o jucărie tradițional japoneză, care încearcă să mărescă abilitățile și îndemânarea în mânuirea ei, fiind gândită ca un fel de replică a unei săbii. În același timp controlul de sine și răbdarea sunt alte abilități necesare și lesne de educat cu această jucărie.

kendama alegere vs pill terraKendama este alcătuită din două părți principale, o minge numită tama și un mâner, în japoneză ken, prinse între ele cu o sfoară, ito. Pe mâner este prins perpendicular un corp, sarado, care se termină cu cupe în care se poate așeza perfect mingea, tama.

Cupa mare se numește în japoneză o-zara. Cupa mică este numită ko-zara.

Mânerul ken are o terminație sub forma unui vârf, kensaki în japoneză, care poate intra în gaura din tama, gaură ce este numită în japoneză ana.

A doua extremitatea a mânerului este o a treia cupă, chuzara sau cupa de bază.

Deși kendama pare o jucărie foarte simplă, trucurile care se poate face cu ea sunt practic nelimitate.

Dimensiunea unei kendame reprezintă înălțimea acesteia, când măsurăm de la cupa de bază până la partea cea mai de sus a mingei, când aceste este înfiptă în kensaki. O kendama standard are o dimensiune de aproximativ 18 cm.

Diferite tipuri de lemn sunt folosite la construcția kendamei, de aceea unele sunt mai netede, altele mai rugoase, unele mai ușoare decât altele.

  • Frasinul este incredibil de bun, scump, cu o finisare perfectă, netedă și suplă, cu o greutate și densitate medie, durabil.
  • Fagul este cel mai popular lemn utilizat pentru kendama, fiind ieftin, durabil, ușor, aspru la atingere și cu o greutate echiibrată. Este un material ideal pentru începători datorită durabilității și costurilor.
  • Cireșul este un lemn foarte ușor, potrivit pentru cei ce se bucură de un lemn moale, este mai puțin rezistent, dar mai frumos și nu foarte scump.
  • Stejarul este destul de accesibil ca preț, cu greutate, densitate și durabilitate medie, cu rugozitate destul de mare, dar foarte folosit.
  • Mahonul este un lemn unic și incredibil de frumos. Joacă fantastic, cu toată densitatea și greutatea lui mai mare. Are o bună durabilitate și e foarte neted.
  • Arțarul este un alt lemn incredibil de popular în construcția kendamei, în primul rând pentru durabilitatea lui. Este destul de ușor. Are un aspect curat și un zgomot minunat la contactul mingei cu mânerul. Este favoritul absolut în comunitatea kendamistă și se recomandă cel puțin o kendamă de arțar în colecție.
  • Nucul este mai puțin popular și accesibil decât arțarul, dar culoarea și laminația, din cauza contrastului, îl fac deosebit. Nu foarte dens, e ușor și neted la atingere, este însă fragil. Are performanțe foarte bune.

În general, kendama păstrează culoarea naturală a lemnului. Tama poate fi vopsită în difekendama alegere vs pill terrarite culori, cu diferite modele sau desene, lăcuită, natur sau cu pirogravuri. În general, colorarea tamei ține de design, dar trebuie să nu se uite că, în funcție de abilitățile fiecăruia, o vopsea mai lucioasă sau mai lipicioasă poate produce avantaj. Anumite poziționări ale culorilor pe tama pot ajuta la poziționarea mai ușoară a găurii (ana).

Când alegem o kendama vom ține cont de raportul preț-calitate, de calitatea lemnului, la început unul mai rezistent pare a fi ideal. Anumite branduri sunt mai ieftine, altele prezintă un aspect desăvârșit și o funcționalitate optimă. Alte branduri sunt concepute pentru perfecționarea echilibrului și execuției de trick-uri.

Echipa Giftology a făcut posibil ca atunci când vei alege o kendama să ai o diversitate mare, foarte colorată, de calități de la excelent în sus, diversitate ce vă va face cu adevărat plăcere, pentru că … ai de unde să alegi.

Printre kendamele de la „Kendama USA” veți găsi și acele modele cu design special făcute de și pentru echipa lor de campioni, Alex Smith, Colin Sander, Dave Mateo, Jake Wiens, Turner Thorne, Wyatt Bray, TJ Kolesnik, Keith Matsumura, Haley Bishoff sau Zack Yourd, care ajută jucătorii la executarea anumitor trickuri, la direcționarea mai rapidă spre ana sau spre o anumită cupă. Aceste modele, cu siguranță, stimulează spre noi progrese.

Așa am ajuns la campionul Alex Smith, campion canadian kendama. Îl menționăm special, pentru că după ce s-a jucat o zi întreagă cu bucăți ale unei kendama rupte și a descoperit trickuri ce se pot efectua și fără ken, mâner, a proiectat pill kendama.

kendama alegere vs pill terraPill kendama are forma ovală, nu are cupe, ea fiind prevăzută doar cu spike-ul. Ovalul pill kendamei este împărțit în două, o jumătate are spike-ul, iar cealaltă gaura. Aceasta se remarcă prin simplitate, creativitate și un mod de folosire foarte ușor (vezi foto 3).

Alex Smith a pus astfel bazele brandului „Terra Kendama”. „Terra Kendama” este o mică companie canadiană condusă de jucători kendama, inițial din Edmonton, aflată momentan în Vancouver, produsele ei distingându-se prin atenția acordată detaliilor introduse. Nu este unicul brand producător de pill kendama.

Și pill kendama poate fi considerată o jucărie maximă. Alegerea lemnului și a felului de vopsea folosită este, ca și în cazul kendamei, de multe ori un accesoriu ce ajută în trick-uri mai performante. Pill kendama este o jucărie care vă va testa coordonarea, dexteritatea și creativitatea.

Pentru cei pasionați de kendama, pill kendama reprezintă ceva nou și provocator. Pill kendama nu are mânerul și cupele, singurul element cunoscut care se păstrează este spike-ul. Acest model îți va testa creativitatea și balansul în realizarea spike-ului perpetuu.

Pentru începători, pill kendama este ca o piatră de temelie, abilitățile și trucurile, liniile fără sfârșit, evidențiază și educă balansul, echilibrul și creativitatea.

Nu există decât un singur răspuns la întrebarea de la care s-a pornit, pe care să o alegi? Ambele trebuie alese, doar și pentru divertisment.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului