Blog Giftology

Miniaturi pentru fanii Star Wars

Miniaturi pentru fanii Star Wars

Mai toți suntem fani Star Wars. Viziunea regizorală a lui George Lucas a reușit performanța de a uni în jurul francizei Star Wars, oameni și copii de toate vârstele. Oameni care nu se cunosc capătă un limbaj comun atunci când e vorba de Star Wars. Fascinația pentru serial începe din anii 1977 și continuă în zilele noastre.

Navele și roboții din Star Wars pot fi oricând un cadou pentru fanii amatori de SF-uri și mai ales pentru colecționarii cu vechime “a long time ago” ai universului Star Wars.

Echipa de la Giftology știe asta și ne ajută cu miniaturi Star Wars, miniaturi ale vehiculelor și roboților, pe care franciza lui George Lucas le-a facut faimoase, pe care le poți construi singur, satisfacția fiind cu atât mai mare. Fiecare piesă este tăiată de un laser de mare precizie. Fiecare pachet include, evident, și instrucțiunile de asamblare. Nu va fi un mare efort, dar se cere multă răbdare și atenție, rezultatul fiind peste așteptări. „Patience you must have, my young Padawan.”

Ordinea, în lista echipei Giftology, a fost dificilă, pentru că nu știm vârsta fanilor și în ce ordine s-au molipsit de Star Wars.

Pentru a asambla mai ușor aceste miniaturi este bine să achiziționați și setul de unelte pentru miniaturile de metal. Acest set de unelte a fost creat special pentru a lucra seria miniaturilor metalice din colecția Fascinations Metal Earth.

1. Star Wars – X-wing Star Fighter – navă a Alianței Rebelilor, marcată de aripile în formă de X, care îmbină optim viteza cu puterea armelor. Dotată cu patru tunuri laser și două lansatoare de torpile protonice, poate rezista cam la orice aruncă în joc Imperiul. Este faimoasă prin faptul că a fost nava cu care Luke Skywalker a distrus Steaua Morții.

2. Star Wars – First Order Snowspeeder – este un vehicul utilitar ușor de infanterie, o ambarcațiune de asalt în formă de pană, folosită în climă friguroasă, în special pe zăpadă.

El a fost echipat cu unul sau doi snowtrooperi, dintre care unul ar putea prelua controlul asupra tunului blaster repetabil FWMB-10. Snowspeeder-ele au fost prezente la baza Starkiller, treizeci de ani de la bătălia de la Endor. Persoanele aflate în Rezistență, Finn și Rey, au furat una pentru a ajunge la oscilatorul termic, punct cheie al bazei.

3. Star Wars AT-AT – adică All Terrain Armored Transport, transportorul blindat pentru toate terenurile, este un “walker” cu patru picioare care a apărut pentru prima oară în “Imperiul contraatacă”. Vehiculul a fost inspirat de Paraceratherium, o specie de rinocer dispărută, care este considerat cel mai mare mamifer din istorie. Este vehiculul terestru cel mai greu din armata imperială și unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale puterii militare a Imperiului.

4. Star Wars – Millennium Falcon – este o navă spațială, pilotată de contrabandiștii Han Solo și Chewbacca, în timpul războiului civil galactic. A fost deținută anterior de Lando Calrissian, care a pierdut-o în favoarea lui Solo într-un joc de sabacc, joc de cărți popular în Galaxie. Vârsta sa contrazice numeroasele modificări avansate pentru accelerarea vitezei, armele și scutul navei, inclusiv motorul printre cele mai rapide din întreaga galaxie, permițându-i să depășească distrugătoarele imperiale. A inclus compartimente de contrabandă, care au fost folosite în timpul salvării prințesei Leia.

5. Star Wars – Destroyer Droid – cunoscut și sub numele de droizi distrugători sau droidekas, a fost un tip de droid folosit de Federația Comercială în timpul invaziei lui Naboo și, ulterior, de Confederația sistemelor independente în timpul războaielor cu clone.

Fabricate de Colicoids pe Colla IV, droidekas au fost periculoase și mortale, menite să extermine adversarii.

Ei se puteau transpune într-o altă formă prin înfășurarea într-o minge și deplasarea până la 75 de kilometri pe oră sau stând pe trei picioare și generând scut în timp ce trăgeau la țintă. Înainte de invazia lui Naboo, Obi-Wan Kenobi și Qui-Gon Jinn au fost nevoițit să facă față unor droidekas pe o navă de control Droid.

6. Star Wars – AT-ST – este vărul lui AT-AT, cunoscut și ca Transportor scut, este un “walker” cu două picioare, având un rol foarte important în timpul Războiului Civil Galactic ca forță terestră. Imperialii l-au folosit atât în bătălia lui Hoth, cât și în bătălia lui Endor.

7. Star Wars – TIE fighter – este unul din cele mai cunoscute nave din clasa TIE, numite așa deoarece sunt propulsate de două motoare cu ioni (Twin Ion Engines). Erau nava imperială standard, văzută în număr mare în Războiul Civil galactic și ulterior, folosită datorită rapidității ei, care însă o facea și destul de vulnerabilă. Corran Horn spunea despre ea „… luptătorul de bază TIE al sistemului Seinar – o marfă care, după hidrogen și prostie, era cea mai abundentă în galaxie…”.

8. Star Wars – Darth Vader’s TIE Advanced x1 Starfighter – a fost un starfighter folosit de Darth Vader în timpul războiului civil galactic, conducând Escadrila Neagră. A zburat cu el în timpul bătăliei de la Yavin. A fost un prototip inițial, modificat al liniei TIE Advanced x1.

Modelul Advanced x1 a avut mai multă capacități în cabina de pilotaj decât alte echipamente TIE, special concepute pentru Darth Vader. A fost construit conform specificațiilor lui Vader de către Santhe – Sienar Technologies la Laboratorul de Proiecte Avansate Sienar. Spre deosebire de standardul de clasă, TIE Advanced x1 a lui Vader avea un sistem de susținere a vieții.

9. Star Wars – Imperial Star Destroyer – a fost un model de distrugator imperial de clasă I în serviciul Marinei Imperiale. O navă în formă de pană, cu armament de înaltă clasă, trupe de asalt, ambarcațiuni de debarcare și luptători TIE. În epoca Imperiului Galactic, podul de comandă era plin cu cele mai bune echipaje din marină.

La început, distrugătoarele au fost desfășurate în sectoarele și sistemele prinse în Războiul Clonelor. În timpul războiului civil galactic, rolul distrugătorului s-a schimbat, ele vânând obiectivele și bazele Rebelilor. S-au luptat în bătălia de la Hoth și bătălia de la Endor.

10. Star Wars – Kylo Ren’s command shuttle – este transportor din clasa Upsilon, transportorul de comandă utilizat de lordul Kylo Ren, care a fost membru al Cavalerilor din Ren și al Primului Ordin, cam la treizeci de ani de la bătălia de la Endor.

Nava lui a condus un grup de transportoare de asalt către crucișătorul Finalizer. Transportorul a fost prezent în timpul subjugării lui Tuanul, a lui Jakku și a bătăliei de la Takodana. Transportorul a fost văzut pentru prima dată în episodul VII al Star Wars.

Acum, după ce ai creat miniaturile, e cazul să le și expui, astfel încât să le pui în valoare calitățile.

Echipa Giftology îți recomandă Platforma rotativă solară, perfectă pentru expunerea acestor miniaturi metalice, ea necesitând foarte puțină lumină solară sau artificială pentru a se roti încontinuu.

Atenție, miniaturile se adresează adulților, amatori de colecții, și copiilor mai mari de 14 ani.

Dacă vrei mai multe idei citeste si 10 produse Star Wars pe care le poti face cadou unui fan.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului