Blog Giftology

5 jocuri Trivial Pursuit perfecte pentru pasiunile tale

5 jocuri Trivial Pursuit perfecte pentru pasiunile tale

Trivial Pursuit este un tip de joc de masă la care este declarat câștigător cel ce răspunde corect la cât mai multe întrebări de cunoștințe și cultură pe tema respectivului joc.

Seturile de întrebări, conforme cu tema jocului, sunt concepute pentru jucători de diferite categorii de vârstă și ating subiecte de cultură generală sau legate de anumite evenimente artistice, ca Animale, Lumea Antică, Star Wars, Saturday Night Live sau Lord of the Rings.

În decembrie 1979, la Montreal, Chris Haney, editor foto pentru The Gazette, și Scott Abbott, editor de sport pentru The Canadian Press, bând bere la un joc de Scrabble, au decis să-și creeze propriul joc. Cu ajutorul lui John Haney și a lui Ed Werner, au terminat dezvoltarea jocului, pe care l-au lansat în 1981.

Faima le-a venit foarte repede. Chris Haney spunea că: „Este ca și cum am devenit vedete rock. Oamenii încă se agită în cizme când ne întâlnesc.”

  • În America de Nord, popularitatea jocului a atins punctul culminant în 1984, anul în care au fost vândute peste 20 de milioane de jocuri.
  • În anii ’90 jocul a ajuns și în Europa. Începând cu anul 2004, aproape 88 de milioane de jocuri au fost vândute în peste 26 de țări și 17 limbi.
  • În decembrie 1993, Trivial Pursuit a fost numit în „Games Hall of Fame” de revista Games. O versiune online a Trivial Pursuit a fost lansată în septembrie 2003.

Jocul are un set de cartonașe cu întrebări și un zar cu fețele colorate diferit.

  • Pe fața fiecărui cartonaș sunt șase întrebări, culorile de pe zar regăsindu-se în dreptul fiecăreia. Jucătorul aruncă zarul și alege un cartonaș.
  • El trebuie să răspundă la întrebarea de pe cartonaș corespondentă culorii de pe zar. Dacă nu știe răspunsul corect la întrebare poate spune „pas” și următorul aruncă zarul.
  • În funcție de numărul de întrebări la care răspunde, jucătorul obține puncte.
  • Răspunsurile pot fi verificate pe cealaltă față a cartonașului. Cel care reușește să răspundă la cât mai multe întrebări și strânge cât mai multe puncte, câștigă.

Jocul este pentru minimum doi jucători.

1. Jocul Trivial Pursuit – Harry Potter este inspirat de una dintre cele mai cunoscute, iubite și de succes francize de carte și film a tuturor timpurilor, aparțin genului fantastic și scrisă de autoarea britanică J. K. Rowling.

Pentru fanii lui Harry Potter, provocarea o reprezintă cele 600 de întrebări despre lumea vrăjitorilor. Protagonistul, alături de prietenii lui, Ron Weasley și Hermione Granger, își petrec cea mai mare parte din viață la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, unde sunt în conflict cu întunecatul vrăjitor Voldemort, care i-a ucis părinții lui Harry în încercarea sa de a cuceri lumea vrăjitoriei. Jocul este pentru copii de peste 8 ani și, bineînțeles, pentru adulți.

2. Jocul Trivial Pursuit – World Football Stars este ideal pentru fanii jocului de fotbal, mai mari de 8 ani. Din cele 600 de întrebări se pot învăța și afla lucruri importante despre fotbal, despre cele mai celebre echipe din lume, fotbaliști talentați și competiții importante.

3. Jocul Trivial Pursuit – James Bond este cu întrebări despre James Bond, cu numele de cod 007, personaj din romanele lui Ian Fleming și seria filmelor James Bond. Rolul său a fost jucat de mai mulți actori celebri, printre care Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

James Bond este cunoscut pentru numeroasele sale aventuri cu reprezentante ale sexului opus. Din punct de vedere profesional, Bond lucrează ca agent secret al Serviciilor Secrete Britanice, MI6.

Jocul este pentru 8+.

4. Jocul Trivial Pursuit – The Big Bang Theory a fost inspirat de serialul cu același nume, unul din cele mai de succes seriale de comedie din toate timpurile, serial ce a avut premiera în anul 2007 pe canalul CBS.

În serial, doi bărbați, de 25 de ani, absolvenți ai Institutului de Tehnologie din California, Leonard Hofstadter, un fizician experimental, iar celălalt Sheldon Cooper, un fizician teoretician, locuiesc vizavi de o chelneriță blondă, atractivă și cu aspirații de vedetă, Penny. Pentru crearea situațiilor comice, inteligența lui Leonard și al lui Sheldon este contrastată de abilitățile sociale și bunul simț al lui Penny. Alți doi prieteni, la fel de tocilari ca ei, Howard Wolowitz și Rajesh Koothrappali, sunt, de asemenea, personaje în serial. Numeroasele situații comice în care sunt puse personajele și modalitatea în care reusesc să le depășească au creat un set de 600 de întrebări pentru fanii de 12+ ani.

5. Joc Trivial Pursuit – The Beatles  este jocul cu 600 de întrebări pentru fanii 16+ a grupului The Beatles, a cărui muzică a fost cea mai influentă pentru era rock care a urmat. The Beatles este unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Grupul a fost alcătuit din John Lennon, vocal, chitară ritmică, Paul McCartney, vocal, chitară bas, George Harrison, chitară solo și Ringo Starr, baterie.

Jocul te va ajuta pe tine și prietenii tăi să vă verificați cunosțințele despre acești nemuritori ai rockului.

Cunoștințele trebuie să fie verificate, dar și antrenate. Cu această serie de jocuri este clar pentru toți că echipa Giftology nu ne uită.

Pentru mai multe jocuri de societate, vizitati site-ul nostru dedicat, Gameology sau aruncați un ochi peste 5 jocuri pentru petreceri mai reusite cu prietenii.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului