Blog Giftology

5 tipuri de seturi de constructie pentru tipicarul din tine

5 tipuri de seturi de constructie pentru tipicarul din tine

Printre bucuriile primăverii, plimbatul în aer liber este foarte sănătos, dar mai ales te face să te simți mai bine, liber și plin de energie. Dar ce faci când primăvara mai și plouă, ziua este mohorâtă, nu te trage ața pe afară și nici plimbarea pe ploaie nu-ți prea place?

Este acel moment când trebuie să faci ceva, acel ceva care să-ți facă plăcere și totodată să te facă fericit pentru ce ai realizat.

Este momentul când îți aduci aminte ”ce pot face două mâini dibace”. Când îți aduci aminte de pasiunile mai vechi, de colecțiile vechi și ne updatate, și îți amintești și cât de bine se simte un tipicar care ”moșmodește” la colecția sa. De exemplu, colecțiile de seturi de construcție de miniaturi de metal 3D.

Avioanele și obiectele zburătoare

pasiuni seturi constructie machete miniaturi 3DMai toți fanii avioanelor spun că li se trage de la Icar, și măcar dacă nu pot zbura sau pilota, dorința rămânând enormă, să fie măcar înconjurați de modelele ce le-au plăcut din istoria omului zburător.

  • Frații Orville și Wilbur Wright au reușit pentru prima oară în istoria aeronauticii să efectueze un zbor dirijat cu un aparat de zbor cu motor, mai greu ca aerul, înălțându-se la 6 m, pe o lungime de 36 m, timp de 12 secunde pe o plajă din Carolina de Nord. Avionul fraților Wright s-a numit Kitty Hawk.
  • Zeppelinul Graf a fost folosit drept navă comercială între 1928 si 1937, având la activ 590 de zboruri și mai mult de un million de mile și putea duce o încărcătură de până la 15 tone.
  • Avionul Mitsubishi Zero a fost avionul de vânătoare japonez din cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind considerat cel mai capabil avion de vânatoare, ținându-se cont de manevrabilitatea sa și de distanța pe care o putea parcurge.
  • Proiectat sub supravegherea lui Roy Chadwickal de la firma A.V. Roe, Bombardierul Lancaster a fost avionul cel mai încununat de succes din rândul „cvadrimotoarelor grele” în Comandamentului avioanelor de bombardament RAF din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • AH-64 Apache este un elicopter cu reacție rapidă, conceput pentru a lupta și supraviețui în timpul zilei, nopții și în condiții meteo nefavorabile în întreaga lume.Este dotat cu rachete Hellfire. De asemenea, este capabil de angajare în lupta cu mitraliera M230 de 30 mm și rachetele Hydra 70.

Miniaturi ce merg pe apă dar nu plutesc

pasiuni seturi constructie machete miniaturi 3DCorăbiile, cu toate pânzele și catargele lor, cu abordaje sau nu, cu urmăriri pe mări și oceane, ne-au înfierbântat dintodeauna imaginația. Multe din legendele și miturile istoriei sunt construite în jurul unor corăbii sau nave mai recente, azi devenite celebre, pe care cu mare drag și migală le-am asambla și adăuga la propria colecție.

  • The Golden Hind este un galion ce sub comanda lui Francis Drake, corsar, navigator, neguțător de sclavi și om politic englez din epoca elisabetană, care face circumnavigarea globală între 1577 și 1580.
  • Black Pearl nu este celebră pentru că a apărut în ”Pirații din Caraibe”. O corabie de pirați cu numele ”Black Pearl” chiar a existat, fiind comandată de căpitanul Henry Morgan, un renumit pirat englez, care a trăit în secolul al XVII-lea, fiind unul din cei mai temuți pirați din Marea Caraibilor.
  • Titanicul a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912, dar a reprezentat și cea mai mare tragedie a începutului de secol, când în urma naufragiului din noaptea de 14 aprilie și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228.
  • O altă machetă iubită de colecționari este USS Arizona super cuirasatul erou, care transferat în 1940 în Hawai, este bombardat în timpul atacului din 7 decembrie 1941 de la Pearl Harbor. După ce o bombă a explodat în magazia de armament, nava a explodat violent și s-a scufundat, cu pierderea a 1177 de membri ai echipajului.

Arhitectura și monumentele arhitectonice ale lumii

pasiuni seturi constructie machete miniaturi 3DOmul este prin firea sa un călător, aievea sau imaginar, ce-și fixează repere în timp și spațiu. Majoritatea acestor repere sunt clădiri sau chiar ruinele unor clădiri celebre în istoria omenirii. Pentru mulți o colecție de astfel de miniaturi, colecție făcută cu migală și răbdare este o modalitate de așteptare plăcută a viitoarelor călătorii.

  • Poate cel mai important simbol al orașului Berlin și concomitent simbol al statului german, Poarta Brandenburg este monumentul de care sunt legate multe evenimente importante din istoria Germaniei, a Europei și a lumii din secolul XX.
  • Templul în care era păstrată statuia zeiței Athena Parthenos, ridicat pe acropola Atenei, Partenonul este templu în stil doric, capodoperă a arhitecturii grecești antice și universale. El a fost construit din inițiativa lui Pericle, între anii 447 î.Hr. și 432 î.Hr și este opera lui Fidias.
  • Cel mai răspândit simbolul al Franței la nivel mondial, Turnul Eiffel, este o construcție pe schelet de oțel din Paris ce măsoară 324 de metri înălțime. A fost construită între anii 1887-1889, când 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oțel, folosind două milioane și jumătate de nituri, fiind cea mai înaltă structură din lume până în 1930, când avea să se termine construcția Chrysler Building din New York.
  • Turnul din Pisa este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume și punctul de reper al orașului Pisa din Italia. Turnul a fost planificat ca o campanilă pentru Domul din Pisa.
  • Tower Bridge sau Podul Turnul Londrei este celebrul pod peste Tamisa. Podul a fost construit între anii 1888 – 1894 și leagă partea de sud cu nordul orașului. Lungimea totală a podului este de 244 m, înălțimea pilierilor atinge 65 m. Tower Bridge a fost proiectat în stilul neogotic de Horace Jones.

Istoria vehiculelor

pasiuni seturi constructie machete miniaturi 3DDe la apariția roții omenirea a transportat mai ușor cele trebuincioase. În același timp viața s-a complicat pe Terra pentru că s-au încercat diverse vehicule, mai comode, mai specializate pentru anumite sarcini, dar totdeauna mai rapide decât precedentele.

  • Funicularul din San Francisco reprezintă ultimul sistem funcțional din lume cu operare manuală permanentă și este printre cele mai renumite atracții turistice din oraș.
  • Vehiculul Humvee sau HMMWV, High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, este un vehicul militar 4×4 creat de AM General. În principal este folosit de către Fortele Armate ale Statelor Unite, dar este utilizat de numeroase alte țări chiar și în domenii civile. Și-a făcut apariția prima dată într-un teatru de luptă în 1989, cu ocazia invadării Panama de catre SUA și a inspirat seria Hummer.
  • O motocicletă dedicată exclusiv curselor pe circuit închis, H2R Kawasaki Ninja a fost regina balului Intermot 2014, fiind o fiară cu motor de un litru supra-alimentat ce dă drumul la 300 cp.
  • Nu trebuie să fii ciclist de performanta pentru a recunoaște un model clasic de bicicletă. Poate nu știai că acest model de bicicletă clasică și-a făcut apariția pe străzi în anul 1880 și a fost cunoscută drept bicicleta-sigură. Față de precedentele modele, bicicleta clasică dispunea de 2 roți egale ca dimensiune, lanț conectat la roata din spate și cauciucuri pneumatice.

Star Wars

pasiuni seturi constructie machete miniaturi 3DA șaptea artă a influențat considerabil omenirea în ultimii o sută de ani, chiar de nu vrem a recunoaște. De patruzeci de ani, din 1977, George Lucas a reușit să unească oameni de toate vârstele, de la preșcolari la … centenari, în jurul francizei Star Wars. Toți au un limbaj comun, nevoia unor colecții care să le demonstreje consecvența și atașamentul față de franciză o au numeroși din aceștia.

  • Dacă asamblezi cu mâinile tale o X wing Star Figter, navă a Alianței Rebelilor, cu aripile în formă de X, cu patru tunuri laser și două lansatoare de torpile protonice, ca cea a lui Luke Skywalker, cu siguranță vei revedea bătălia dată pentru a distruge Steaua Mortii.
  • Oricând, prezența pe birou sau pe noptieră a lui Millennium Falcon, nava pilotată de Han Solo și Chewbacca, te va face să-ți imaginezi urmăririle cu navele Imperiului Galactic TIE fighter, faimoasele nave propulsate de două motoare cu ioni, de unde și numele Twin Ion Engines.
  • Luptele imaginate după ce construiești giganții ca AT-AT și AT-ST sau arme fatale ca droideka, destroyer droidul, vor fi mult mai puțin sângeroase pentru că nu ai suflet să distrugi colecția.

Dacă ești o fire practică, trebuie să profiți de ploile astea nevrotice care ne mai și țin prin casă, și să te bucuri de ceva activități casnice cu seturile de construcție, că vine mai-ul și trecem la terase.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului