Blog Giftology

Cadoul perfect pentru sahisti: Sahul Stapanul Inelelor

Cadoul perfect pentru sahisti: Sahul Stapanul Inelelor

Adevărul e că deși nu știam să joc șah, după ce am citit despre șahul vrăjitoresc din Harry Potter am fost fascinată și am fantazat multe seri în familie despre ce personaje s-ar potrivi și unde le-ar fi locul. Ieșise o adunătura de toată faima, fiindcă fiecare avea preferații săi: Dumbledore, Voldemort, Lady Galadriel, Aragorn, Legolas, bărbosul Gimli, Sam, Frodo, Sauron, roboțelul din Star Wars, Darth Vader, Chewbacca, Han Solo… A fost oricum un proiect pe care l-am abandonat, dar între timp toată familia a învățat să joace șah.

Despre acest moment mi-am reamintit când am văzut niște colegi jucând un fel de șah ciudat, la care până și cel care pierdea se mai bucura din când în când: șahul Stăpânul Inelelor / Lord of the Rings.

sahul stapanul inelelorCum arată Șahul Stăpânul Inelelor?

Șahul este un joc de creatie și competitivitate, un exercițiu mental în care pe eșichierul (tabla de șah) de 64 concurează întotdeauna doi jucători. Fiecare dintre ei are la dispoziție câte o armată de 16 piese, colorate alb sau negru, o armată căreia încă din copilărie mintea noastră îi dă proporții fantastice. Tocmai de aceea trecerea a fost una firească și piesele au fost înlocuite de personajele unuia din cele mai îndrăgite romane pentru copii și adulți ale secolului trecut, trilogia Stăpânul Inelelor (Lord of the Rings).

Ce personaje din Lord of the Rings înlocuiesc cele 2 armate de piese din clasicul șah?

Dacă până acum clasicul șah era reprezentat de alb și negru, de data aceasta marele război pentru Pamântul de Mijloc va fi purtat între cele două tabere din Lord of the rings: Frăția Inelului și aliații săi, și Forțele Întunericului. Nu o să mai aveți ocazia să alegeți între alb si negru. În jocul de șah Lord of the Rings alegeți între reprezentanții binelui și forțele întunericului. Astfel, jocul de șah va fi o confruntare mult mai dramatică, asemenea unui război cu figurine, nu doar un război al inteligenței și strategiei.

  • Frăția Inelului – Micul, dar importantul Frodo, ca lider al hobbiților, reprezintă armata de pioni a frăției conduse de Aragorn ca rege și iubita sa regină elfa, Arwen. Cei 3 luptători ai binelui, vrăjitorul Gandalph, elful Legolas și gnomul Gimli reprezintă caii nebunii și turnurile frației. Vedeți mai jos repartiția pe piese a Frăției Inelului în jocul de șah Lord of the Rings:
    • Regele – Aragorn
    • Regina – Arwen
    • Nebunul – Legolas
    • Calul – Gandalf
    • Turnul – Gimli
    • Pionul – Frodo
  • Forțele Întunericului – Totul este pus în antiteză cu forțele întunericului. Sauron, stăpânul Mordorului și acolitul lui, vrăjitorul Saruman, țin loc de rege și regină. Aceștia sunt ajutați în lupta lor de Lurtz, primul uruk-hai, de Cave Troll și de foștii regi blestemați Ringwraiths/ Nazgul ca nebuni, turnuri și cai. Iar prețiosul Gollum/Smeagol este multiplicat în armata pionilor. Vedeți mai jos repartiția pe piese a Forțelor Întunericului în jocul de șah Lord of the Rings:
    • Regele – Sauron
    • Regina – Saruman
    • Nebunul – Lurtz
    • Calul – Nazgul
    • Turnul – Cave Troll
    • Pionul – Gollum

Dacă v-am trezit interesul, nouă nu ne rămâne decât să vă urăm succes mult la joc și în luptă în același timp. Aventura la care vei porni odată ce începi jocul de șah Lord of the Rings va fi o înfruntare a minților, strategiilor și imaginației. Și nu ne facem griji că nu vei fi atras în această lume fabuloasă. După cum spuneau unii după apariția trilogiei: „Cititorii se împart în două mari categorii: cei care au citit Stăpânul Inelelor și cei care urmează s-o facă”. Valabil și pentru unii jucători de șah…

Pentru mai multe jocuri de societate, vizitati site-ul nostru dedicat, Gameology – www.gameology.ro

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului