Blog Giftology

Ce cadouri iti vor impresiona si fideliza angajatii?

Ce cadouri iti vor impresiona si fideliza angajatii?

Fluctuația de personal este o problemă destul de mare pentru o firmă, tocmai de aceea, pentru că angajarea unor noi oameni poate fi problematică și destul de costisitoare, este bine să se pună accentul pe fidelizarea angajaților deja existenți.

Companiile mari au mai multe posibilități de a-și păstra și fideliza angajații, prin pachetele salariale ofertante cu zile suplimentare de concediu, asigurări medicale sau de viață, sisteme de bonusare în funcție de performanță, la ele adăugându-se training-uri, cursuri de specializare sau perfecționare, team building-uri…

Dar cum poți proceda în cazul unei firme mai mici, cu un buget limitat, cu un număr redus de angajați? Aproximativ simplu. Orice șef știe că pentru a face afacerea să funcționeze căt mai bine este nevoie de oameni și de o colaborare eficientă între toți membrii echipei. Cum? Prin fidelizare, desigur. Cu ajutorul unor cadouri pentru angajati vei putea să îndeplinești acest punct de pe lista de priorități. Angajații fidelizați sunt mai ușor de condus. Nu contează aptitudinile tale de șef, contează angajații, iar succesul firmei depinde de modul în care muncesc aceștia. Iar un angajat mulțumit, este mai creativ.

Alegerea unor cadouri potrivite într-un mediu profesional nu este o sarcină ușoară, însă ele contribuie la motivarea angajaților și sunt o dovadă de prețuire pe care orice manager ar trebui să o aibă în vedere. Micile cadouri, poate banale, dar distractive, pot crea un mediu motivațional, în care angajații se simt bine. Cu cât cineva se va simți mai bine alături de persoanele cu care lucrează și atmosfera va fi mai plăcută, cu atât persoana respectivă își va dori să rămână mai mult în locul respectiv.

Echipa Giftology are foarte multe idei de cadouri, inedite și haioase, cu care un șef cu simțul umorului și-ar putea impresiona angajații, cadouri cu suflet din partea șefului.

sef angajati fidelizare atentie recompensa1. Dacă ești genul de șef atent la problemele angajaților, care găsește mereu soluții pentru orice, atunci aceste mici cadouri distractive ar putea sa-ți rezolve cu umor problema fidelizării acestora. Micile atenții sunt mereu binevenite, de preferat să te orientezi către obiecte care vor fi de ajutor la birou, dar care să nu fie terne și lipsite de imaginație.

  • Pentru cei cărora le place să le sclipească de curățenie calculatorul, laptopul, dar și telecomanda sau telefonul, un cadou de genul Kit curățare tastatură Cyber Clean, va fi instrumentul perfect pentru a le aduce aminte că atmosfera din birou, depide și de aspectul calculatorului. Mai ales dacă jobul este să petreci mult timp în fața calculatorului, eventual să iei și masa stând cu ochii în monitor. De căte ori vor avea probleme cu monitorul, sau tastatura, își vor aduce aminte că ai observat cele mai mici probleme ale lor. (cu tastatura murdară se lucrează mai greu). S-ar putea să produci astfel și un moment general de veselie…
  • Rămând în domeniul IT, știm cu toții ce înseamnă să lucrezi pe calculator și să ai nevoie de un stick de memorie, să îți încarci telefonul, să conectezi vreo lampă sau alt device gen hard, ca sa nu mai vorbim de mouse… Un șef atent a observat că de câte ori e nevoie de vreun stick, plimbați mereu același vechi stick, cu viteză și conexiune depășită. Și atunci a găsit soluția perfectă, v-a făcut cadou la fiecare o Masina Vintage cu 4 Huburi USB. Acum toată lumea poate conecta orice are nevoie, la calculator, folosind un singur port. În plus, în momentele de pauză, dacă există amatori, aceștia se pot copilări, jucându-se de-a mașinuțele. Tu ca șef, nu trebuie să-i încurajezi…, așa că doar dirijezi circulația!!!
  • Chiar dacă știi că în general, angajații tăi folosesc foarte rar radierele, mai ales pentru că nu greșesc niciodată, radierele pot fi cadouri și haioase și utile. Radierele haioase în formă de mingi sport, de tenis, fotbal și fotbal american vor fi un cadou cool pentru sportivi, eventual microbiști sau măcar pentru cei cărora le place să deseneze. La fel de haioase sunt Radierele amuzante cu miros de bacon, care au formă de porcușori roz și un miros apetisant de bacon. O glumă bună (sau o atenționare) pentru cei care manăncă toată ziua la birou.
  • În ideea ca spațiul de lucru să arate organizat și curat, un șef inventiv poate gasi o nouă soluție de mici cadouri, utile și haioase. Nimănui nu îi plac urmele lăsate de pahare sau căni pe mesele de lemn sau sticlă. Care ar fi soluția? Suporturi de pahare care pot fi făcute cadou angajaților în funcție de preferințe: Set 8 suporturi pahar Marvel, pentru admiratorii lui Iron Man, Thor, Hulk si Captain America sau Set 8 suporturi pahar Star Warscu imagini 3D din Star Wars Episode VII. Sau poate Set 8 suporturi pahar Rogue One. Acum puteți să vă beți cafea împreună sau nu, oricum toată lumea va păstra modelul cu maleficul Darth Vader pentru tine. Din respect, probabil…

sef angajati fidelizare atentie recompensa2. Dacă ești genul șefului, care se gândește mereu la latura practică și la utilitatea unui cadou, atunci instrumentele multifuncționale vor avea mare succes printre angajați. Vor oferi o valoare sentimentală incredibilă, făcând fiecare membru al echipei să se simtă prețuit.

  • Îți poți surprinde angajații cu un cadou impresionant și folositor, de genul Pix multifuncțional 6 instrumente în 1.  Pixul este prevăzut cu doua șurubelnite, una plată și una în formă de stea, o cumpană cu bule de aer și o ruletă în inch si cm. Dimensiunile mici și multifuncționalitatea sa îl face indispensabil în calatorii sau chiar în rucsacul/geanta pe care aceștia le cară zilnic la servici.
  • În aceeși categorie, un alt instrument pe care oricine ar trebui să îl aibă în geantă în orice moment, este Pixul multifuncțional 12 instrumente în 1. De mare ajutor pentru cei care nu vor să care bagaje voluminoase după ei. Această unealta multifuncțională conține fierăstrău, pensetă, perforator, pilă, lame scurte și lungi, șurubelniță cu profil lat și șurubelniță în stea. Toate aceste instrumente sunt „ascunse” sub forma unui pix. Sau Pixul multifuncțional Batman, cu unelte care te pot ajuta în situații dificile. Pixul este ușor de cărat la birou, în vacanțe, la munte, nu se știe când poate deveni util. În plus are un stilus cu vârf de cauciuc care ajută la folosirea telefonului fără ca acesta să se zgârie.
  • Aceleași instrumente multifuncționale, dar cu prezentări inedite, care sigur îi vor impresiona pe angajați pot fi Brelocul multifuncțional 6 în 1,  în care uneltele se pot strânge într-un breloc mic care poate fi băgat în buzunar sau agățat la chei sau Credit cardul 10-în-1, de dimensiuni mai mici decat un credit card.

sef angajati fidelizare atentie recompensa3. Ceea ce trebuie să înțeleagă un șef este că angajații sunt fideli felului în care se simt într-o firmă și persoanelor de acolo, și nu companiei ca entitate. Trebuie înțeles că de fapt oamenii sunt cei care fac diferența. O atmosferă destinsă, micile glume, ironiile fine în locul observațiilor critice, pot crea o senzație de prietenie, care contează pentru psihicul angajatului. Un loc de muncă în care lucrezi cu plăcere. Dacă ești genul șefului sentimental, căruia îi plac relațiile simple, dar sincere, niște atenții mici nepersonalizate, dar care să dea impresia de personalizare, cum ar fi niște brelocuri port chei șmechere, cu lanternă, ar fi niște cadouri potrivite. Astfel toți angajații ar fe protejați de întuneric.

  • Pentru cei despre care știi că sunt amatori de SF, ar merge un Breloc Iron Man, de forma capului supereroului, care dacă este aprins îi lumineaza ochii, un Breloc cu lumini Superman, un cadou perfect pentru supereroii din echipa ta, sau un Breloc cu lumini Batman, care îi poate ajuta să-și găsească calea în nopțile întunecate.  Pentru angajații despre care nu știi prea multe, ar merge Brelocurile cu lumini Minions, cele mai drăgălașe ființe apărute de curând, dar cu mare succes, în lumea animațiilor.
  • Și pentru că brelocurile sunt puțin prea masculine, iar tu nu ești misogin, trebuie să te gândești și la genul feminin. Lentilele Fish Eye pentru telefon mobil, atașate de un breloc, îți vor impresiona cu siguranță colegele. Acestea nu vor pierde nici o ocazie, în timpul întrunirilor sau petrecerilor comune, să facă poze cât mai speciale. Amintiri trăsnite care vor destinde atmosfera.

sef angajati fidelizare atentie recompensa4. Fie că vrem sau nu, cafeaua este, nu neapărat o băutură, este mai precis un mod de a trăi, de a te conecta la lumea înconjurătoare, un hobby și un prieten. Poate ești șeful pasionat de cafea sau ceai, care nu vrea să-și bea băutura preferată singur. Mai ales că momentele de relaxare la cafea, îi apropie pe oameni. Iar fără cafea dimineața, nimeni nu e apt de lucru. La cafea se află ultimele știri, se fac schimburi de idei, plus că e un moment de relaxare.

  • Cana pentru mesaje este acea cană care include o tablă de scris și cretă pentru a îți nota mesaje. Ar fi interesant dacă fiecare, inclusiv tu, ar folosi momentul de cafea și ați scrie diferite mesaje, doleanțe, observații de interes comun. De genul: Șeful are întotdeauna dreptate sau Azi e vineri sau Lunea nu există…. Un cadou inedit, care poate apropia oamenii și s-ar crea momente de destindere. Fidelizare creativă!

5. Ce faci dacă ești șeful fără idei, dar bine intenționat? Nu ai nici o idee dar ai vrea sa îți impresionezi angajații. Apelezi la ideile simple, dar care merg totdeauna, pentru ca sunt cadouri versatile, care merg oriunde și din care nimeni nu are niciodată de ajuns. Tricourile! Pentru cei fără cod dress, merg purtate la serviciu, prin team buliding-uri și pot arăta ca sunteți o echipă.

  • Un tricou haios cu o nouă viziune referitoare la teoria evoluționistă Tricou „Stop Following Me„, va amuza pe toată lumea și va fi purtat cu plăcere.
  • Un tricou de calitate precum Tricou Geek Fun, este excelent pentru cei care lucrează în domeniul IT, mai ales că aceștia se cred întotdeauna mai deosebiți.
  • Tricoul „Anonymous” este o idee excelentă pentru un șef plin de umor și dezinhibat, care vrea să aiba o echipă specială, cu oameni care să-și dorească să fie în centrul atenției. “Go to work, Get married, Have some kids, Pay your taxes, Pay your bill, Watch your TV, Follow fashion, Act normal, Obey the law and repeat after me I am free!” Nu fiți ipocriți, nu faceți ca toată lumea, nu va luati după lege și moda, nu duceți o viață modestă și fiți liberi…
  • Ar mai merge și Tricoul „Insufficient Memory” justificativ în multe situații. Ar fi un fel de scuză pentru șef, atunci cănd uiți să-ți faci temele. Memoria lasă de dorit și bufferul e mic.

Fidelizarea angajaților nu este un proces care se face rapid și ușor. El începe din momentul angajării propriu-zise și poate ține până când angajatului respectiv îi expiră contractul sau ajunge la vârsta la care iese la pensie. Cu aceste idei haioase de cadouri, sigur îți poți impresiona și fideliza angajații, dându-le în același timp impresi că fac parte din echipa cea mai tare.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului