Blog Giftology

Cum sa iti intretii corect Kendama

Cum sa iti intretii corect Kendama

Kendama este o jucărie tradițională japoneză, și este alcătuită din două părți: o minge și un mâner. Kendama este acea jucărie care este pentru copii de toate vârstele, de la 7 la 120 de ani, indiferent de gen sau rasă.

În continuare găsiți câteva sfaturi pentru întreținerea acestei jucării:

  1. Stați departe de pardoselile tari;
  2. Serioase probleme de încredere;
  3. Utilizați un adeziv adecvat;
  4. Fiți blând, nu violent;
  5. Feriți-l de copii.

Stați departe de pardoselile tari

Kendama este o jucărie delicată și orice se poate întâmpla când se folosește într-o zonă cu pardoseală tare, pietre, beton sau zone stăncoase. Lemnul din care este facută kendama poate fi foarte ușor distrus dacă cade pe aceste suprafețe, accidentele putând fi foarte grave. Preferabil să se joace pe o suprafață netedă și moale, acoperită cu covor, care să acționeze ca o pernă. În aer liber este preferabilă o suprafață cu iarbă, doar pentru a fi în siguranță.

Serioase probleme de încredere

Kendama ta este a ta și ca să fii liniștit este mai bine să nu o împrumuți atunci cănd nu ai încredere, este clar că tu ai totdeauna grijă de ea cel mai bine. Un prieten adevărat va înțelege grija ta și va depăși cu ușurință situația.

kendama beneficii intretinere jocUtilizați un adeziv adecvat

Foarte important este ca piesele componente să nu fie îmbinate împreună folosind adezivi. De asemenea, este important să conservați vârful kendamei. O mulțime de jucători sunt foarte nerăbdători și încep să se joace fără a conserva vârful. După scurt timp, mai ales ca începător, vârful va fi tocit.

Încă de la început este preferabil să rezolvați problema. Folosiți un Super Glue, cu care veți întinde un strat foarte subțire pe partea conică a vârfului. Timp de 3-4 minute veți lăsa la uscat și eventual veți repeta operațiunea. Reamintesc că stratul trebuie să fie foarte subtire.

Mulți jucători fac ceva asemănător pentru întreținerea cupelor kendamei. Este considerată o mare greșeală. Subliniez, nu este nevoie de această operație. În cazul în care aveți o kendama fără bila vopsită, adică din lemn natur, este indicat să faceți o protejare a acesteia. Este usor de folosit un lipici pentru hârtie, cu care veți acoperi într-un strat foarte subțire o parte a bilei, iar cu un uscător de păr, timp de 2-4 minute veți usca zona. Operațiunea se reia pentru a acoperi toata suprafața bilei.

Fiți blând, nu violent

Kendama este o jucărie delicată, cu mii de tehnici, cu nenumărate moduri de a o utiliza. Începutul este întodeauna dificil și este foarte important să fii blând, liniștit și nu prea nervos până când manevrele vor reuși. Este necesară atât la început cât și în timp ca autocontrolul să fie educat. Acesta este de fapt unul dintre scopurile acestui joc. Oricum kendama ta nu este veșnică, dar mai ales când îți verși nervii pe ea, viața îi va fi foarte scurtă. Ai nevoie să te bucuri cât mai mult timp de ea, așa că încercați să fiți cât mai blânzi cu jucăria voastră.

Feriți-o de copii

Aceasta este o jucărie, dar nu și una pentru copii cu vârsta sub 7. Copiii sub această vârstă nu au atins încă maturitatea necesară pentru o manipulare corectă, având grijă să nu se accidenteze și, în același timp, de a menține Kendama în stare bună, în orice moment.

În concluzie

În cele scrise mai sus nu ați aflat cum se joacă sau ce prize să folosiți pentru kendama. Am încercat să reiterăm că jucaria kendama este o jucărie pentru toate vârstele, pentru toate sexele și cum este posibil să aibă o durată de viață mai mare și cum poate fi folosită mai bine. În mod implicit, va avea piesele de lemn îmbinate împreună fără a utiliza adeziv. Simțiți-vă liber, totuși, să folosiți adezivii pentru a proteja kendama. Trebuie să ințelegeți că pot apărea mici stricăciuni în timpul folosirii, stricăciuni ce nu sunt acoperite de garanție.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului