Blog Giftology

Cum se schimba ata unei Kendama?

Cum se schimba ata unei Kendama?

O intrebare logică, care va apărea în cazul fiecărui jucător Kendama, este cum schimbăm sfoara sau șiretul unei kendame. Întrebări asociate ar fi cât de des schimbăm această sfoară și/ sau de ce.

De ce și cât de des să schimbăm sfoara Kendama?

Una dintre posibilități este să schimbăm sfoara pentru că a fost folosită foarte mult și s-a tocit sau arată uzată. S-ar putea să vrem să-i schimbăm culoarea. Sau poate am aflat că nu este standard și vrem să participăm într-o competiție Kendama. Ce înseamnă asta: kendama este aranjată pentru cei ce o folosesc cu mâna dreaptă. Dacă o ții cu mâna stângă, cu cupa mare orientată în sus, sfoara este agățată în exterior și standard este considerat a fi în interior. În acest fel puteți efectua trucuri kendama în mod corespunzător.

Cum se schimbă ața/sfoara Kendama?

Începem prin a trece noua sfoară prin gaura din minge (ana). Treceți sfoara printr-o margică, suficient de mare cât să nu permită trecerea înapoi și faceți un nod pentru ca totul să devină fix. Puteți face unkendama beneficii intretinere joc nod dublu, dar mult mai sigur pare nodul covrig.

Începem prin a încerca să facem un nod sforii noastre, obținem ceva ca în figura 1, asemănător unui covrig. Trecem capătul (A) pe dedesubt și prin bucla diagonal opusă, ca în figura 2. Trăgând de capete și strângând, vom obține nodul dorit, iar cu o foarfecă tăiem sfoara la aproximativ un milimetru de nod.

În continuare, vom fixa sfoara prin corpul cupelor (sarado) și prin mâner (ken). Ne aducem aminte de discuția anterioară: dacă ținem Kendama cu mâna dreaptă, cu cupa mare (o-zara) în sus, sfoara iese spre stânga, iar dacă o ținem cu mâna stângă, sfoara va ieși spre dreapta. Trecem sfoara prin gaura mică și o scoatem corespunzător prin gaura mare, respectând standardul cu cupa mare (o-zara) în sus.

În mâner (ken) gaura este străpunsă, dar într-o parte este mai mare. Partea unde gaura este mai mare este locul în care se va ascunde nodul. Intrăm prin partea unde gaura este mai mică și în partea opusă vom face nodul.

Verificăm că sfoara se mișcă liber și că nodul este fix. Aliniem gaura de sfoară din corpul cupelor (sarado) să fie în poziție cu gaura de sfoară din mâner (ken) și încercam să presăm până când găurile presupunem că sunt aliniate.

Foarte important: nu batem cu ciocanul sau cu alte obiecte pentru fixare.

Procedura standard este de a înfige vârful (kensaki) în gaura (ana) din minge (tama) și cu mâinile să încercăm să presăm până presupunem că găurile pentru sfoară sunt aliniate.

Foarte important: mânerul (ken) și corpul cupelor (sarado) nu se lipesc cu adeziv dacă nu este strict necesar.

Care este lungimea standard a sforii (ito) pentru o kendama?kendama beneficii intretinere joc

Se asează bila (tama) cu gaura (ana) peste vârf (kensaki) și se întinde firul de-a lungul mânerului (ken) și bucla rămasă în afara mânerului să fie de 2 la 3 degete, niciodată 3 degete.

Pentru anumite trucuri, dacă pare că sfoara iese prea mult din minge (tama), se mai poate face un nod imediat în afara mingiei (tama).

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului