Blog Giftology
De ce yoyourile de la YoYoFactory

Pe un vas ceramic grecesc, datat în jurul anului 500 î.Hr. este desenat un băiat care se joacă cu un yoyo. De atunci și până la începutul secolului XX acest joc, yoyo, apare pe toate meridianele Pământului, fiind construit din cam aceleași materiale și jucat cam cu aceleași reguli.

Nașterea yoyoului modern înseamnă deschiderea de către Pedro Flores, un emigrant filipinez în Statele Unite, în anul 1928, a unei companii de producție de yoyo în Santa Barbara, California. Afacerea a început cu o duzină de jucării realizate manual. Până în noiembrie 1929, Flores a operat două fabrici suplimentare în Los Angeles și Hollywood, care au angajat în total 600 de lucrători și a produs 300.000 de unități zilnic.

  • La scurt timp după aceea, în anul 1929, un antreprenor numit Donald F. Duncan a recunoscut potențialul acestei jucării și a achiziționat compania Flores yoyo și toate activele sale, inclusiv numele Flores, care a fost transferate noii societăți, în 1932.
  • Denumirea „yoyo” a fost înregistrată pentru prima oară în 1932, ca o marcă înregistrată de Sam Dubiner, în Vancouver, Canada și Harvey Lowe a câștigat primul concurs „World YoYo Contest” în Londra, Anglia.
  • În anul 1932, a început să fabrice yoyouri și suedezul Kalmartrissan.
  • În anul 1946, compania Duncan Toys a deschis o fabrică de yoyouri în Luck, Wisconsin.
  • În anul 1965, instanțele federale au decis în favoarea Royal Tops, precum că yoyoul a devenit o parte a discursului comun și Duncan nu mai avea drepturi exclusive asupra termenului.
  • Ca urmare a cheltuielilor legate de această bătălie juridică, precum și de alte presiuni financiare, familia Duncan Toys Company a vândut numele firmei și mărcile asociate în 1968 companiei Flambeau Inc., care a fabricat modelele de plastic ale lui Duncan încă din 1955.
  • Playmaxx/ProYo Company este producătorul de yoyouri care continuă să fabrice aceste jucării.

Hans Van Dan Elzen, cunoscut și sub numele de Yohans, este unul dintre cele mai cunoscute personalități din comunitatea yoyo. Concurent ce ocupă locuri fruntașe în campionate, beneficiar al premiului Mark Sitton pentru sportivitate, cunoscut ca demonstrator pentru Playmaxx/ProYo Company, este foarte popular în rândul jucătorilor britanici din anii ’90. Este unul din proprietarii Playmaxx/ProYo Company.

  • În 2003, împreună cu Benjamin McPhee, Hans Van Dan Elzen a fondat YoYoFactory, adesea prescurtată ca YYF, după ce activele Playmaxx au fost cumpărate de Duncan Toys. Primul yoyo făcut de companie a fost F.A.S.T. 201. F.A.S.T. este un acronim pentru tehnologia „Fully Adjustable Starburst”.

În 2003, YoYoFactory a început proiectul Red Alert, cunoscut anterior ca Redline Series, o serie de yoyouri neconvenționale și experimentale produse în loturi mici, în scopul de a încerca noi idei și de a obyoyo yoyofactory joc jucarie campioniține feedback de la jucători.

În acest moment, YYF a alcătuit o echipă pe care o susține, ca sponsor și pe care o lasă să experimenteze noi modele de yoyo, pentru diferite nivele de îndemânare și tipuri de joc.

Echipa YYF nu modifică doar designul exterior, ci chiar aduce modificări geometriei yoyoului, tipului de rulment, legarea acestuia și a șiretului. În cuvinte puține, campionii actuali, majoritatea în echipa YYF, se joacă cu yoyouri pe care le-au îmbunătățit și experimentat singuri, ba de câteva ori, chiar în echipă.

Poți înțelege foarte ușor de ce folosim aceste yoyouri. Sunt modificate și încercate de cei mai buni, Sunt poate cele mai bune de pe piață.

Nu e glumă, dar de aceea, echipa Giftology ne pune la dispoziție acest brand, bineînțeles pentru performanțele sale.

Mai multe modele sunt „modele profesionale”, folosite de campioni, având înbunătățiri aduse de aceștia pentru toți utilizatorii de yoyo.

1. Yoyo Hubstack – este yoyoul pe care Ann Connolly îl prezintă ca fiind ideal pentru toți pasionații de yoyo. Hubstack este ușor de folosit dotorită greutății sale reduse și materialului din care este fabricat, plastic.

yoyo yoyofactory joc jucarie campioniAlegerea primului yoyo este foarte importantă. Jocul de yoyo poate fi destul de complicat la început, de aceea trebuie sa începi cu cel mai potrivit pentru tine. Yoyourile sunt împărțite în trei categorii: pentru începători, pentru avansați și pentru looping. Cele pentru începatori sunt “sensibile” sau responsive, ele se rotesc, dar se întorc rapid în urma unei simple mișcări a mâinii, ceea ce este crucial în învățarea elementelor de bază ale jocului.

2. Yoyo Replay Pro – este cel mai nou yoyo de plastic cu semnătura campionului mondial Gentry Stein fabricat de YoYoFactory și este fantastic.

A fost un obiectiv pe termen lung și visul meu de a avea numele meu în spatele unui yoyo de plastic, de preț scăzut. Sunt fericit să spun că acest lucru s-a întâmplat acum” ne spune Gentry Stein.”Lucrul încântător este că noul Yoyo Replay Pro nu joacă ca un yoyo din plastic și de preț scăzut. El joacă la niveluri superioare, dincolo de orice yoyo de pe piață la acest preț. Acesta este unul dintre cele mai performante yoyouri de plastic, pe care le-am jucat în ultima vreme„.

Gentry lucrează cu echipa de design YoYoFactory începând cu decembrie 2014 pentru a-și perfecționa noul yoyo și puteți simți tot timpul, când acestea se pun în design, când arunci Replay Pro. Rapid, stabil și manevrabil, cu timpi de rotire nebunești, dă un sentiment foarte confortabil, fiind exact ce căutați la următoarea dumneavoastră aruncare.

yoyo yoyofactory joc jucarie campioni3. Yoyo CzechPoint – este un yoyo unresponsive, realizat în întregime din metal. Designul acestuia îi aparține japonezului Kentaro Kimura și îi este dedicat prietenului său ceh, Vashek Kroutil, pentru a fi perfect pentru nevoile lui.

Plecând de la designul de bază al modelului CZM8, s-au lustruit mai bine marginile și s-a concentrat pe designul jantei, pentru distribui mai bine greutatea. Acest lucru a dus la crearea unui yoyo mai confortabil și mai performant, fără a pierde acel ceva special pe care Vashek l-a iubit la modelele sale anterioare, iar rezultatul final este un design elegant și simplu, care oferă un amestec perfect de stabilitate, timp de rotire și manevrabilitate.

4. Yoyo DV888 – este unul dintre cele mai durabile yoyouri, acesta fiind confecționat din aluminiu de cea mai bună calitate. DV888 este un yoyo responsive, putând fi folosit atât de începători, cât și de jucătorii avansați. Toți pasionații acestui joc ar trebui să încerce noul yoyo din metal pentru o experiență extraordinară.

Acest model se bazează pe foarte popularul yoyo DV8 al Buzzon Industries, care din cauza problemelor legate de brevete nu a fost niciodată lansat oficial. YoYo Factory a colaborat cu Buzzon, pentru a da viață acestui design mult dorit. Acest yoyo are o prelucrare precisă, o anodizare superbă și un mic și frumos logo gravat pe o parte. A fost construit pentru o fi complet neresponsiv, bun pentru cei ce vor să treacă la trucuri mai avansate.

yoyo yoyofactory joc jucarie campioni5. Yoyo Boss – este unul dintre cele mai populare yoyo-uri din metal. Acesta este realizat din aluminiu și este destul de greu de folosit, el intrând în categoria destinată jucătorilor avansați.

Fiind primul yoyo subdimensionat care a ieșit din atelierul YoYoFactory în ultimi câțiva ani, noul Boss a fost o surpriză binevenită. Nu ai experimentat niciodată un yoyo care joacă așa de bine de nou și la acest preț.

Boss are o formă netedă rotunjită, care stă confortabil în mână și o dimensiune mai mică, care se potrivește perfect în buzunar. Chiar de la prima aruncare veți observa timpul de învârtire și stabilitatea surprinzător de bună, împreună cu manevrabilitatea și viteza. Boss este un yoyo superdistractiv de dimensiuni reduse, care a fost construit pentru performanță.

YoYoFactory s-a născut în 2004, punând accent pe tehnologia funcțională, pentru îmbunătățirea experienței jocului. Acesta a fost un scop al companiei, care se bazează pe experiența acumulată de peste 30 de ani de demonstrație a jucătorilor de yoyo, peste tot în lume.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului