Blog Giftology

Kendama Play Steagul Romaniei

Kendama Play Steagul Romaniei

În ultimii ani, Kendama și jocul cu Kendama a început să fie cunoscut și redescoperit și în afara Japoniei. S-a răspandit și a devenit din ce în ce mai popular în America, și apoi în multe țări din Europa. Datorită numărului tot mai mare de jucători de Kendama din Europa, în anul 2008, Asociația de Kendama din Marea Britanie – BKA, a organizat primul turneu și, de atunci, îl organizează în fiecare an.

Privind la recentele evoluții, se poate spune că este o adevărată explozie internațională în răspândirea kendamei, site-uri web pentru pasionații de kendama apar ca ciupercile după ploaie peste tot în lume: China, Taiwan, Rusia, Polonia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, România…

Acest lucru arată că, din moment ce copiii învață să joace fotbal pe un PlayStation înainte de a învăța să joace fotbal pe terenul de sport de afară, oamenii văd kendama ca o schimbare binevenită. Pe de altă parte, jocul de kendama este utilizat ca o măsură a preciziei, agilității și capacității de învățare a brațelor robotizate.

kendama steag RomaniaBineînțeles că România nu putea face opinie separată, iar sindromul Kendama își face loc și la noi. Prima dată timid în rândul liceenilor, care sunt mari consumatori de net. În comunitatea kendama, pe site-uri și YouTube, există un intens schimb internațional de trucuri, schimb ce poate duce la răspândirea unor tehnici de calitate. Singurul cuvânt care îi aduce împreună este Kendama.

În primă fază, kendama e preluată de fracțiunea „teribilistă”, care vrea să o asocieze cu ceva de genul „sport extrem”, pentru ”toată lumea”. Pas cu pas, se răspândește în toată țara. Apar mai mulți jucători, apoi grupuri care își fac publică activitatea, apar filmulețe pe internet. Un număr din ce în ce mai mare de grupuri de “kendamiști” locali, “edit”-ează filmulețe cu trucurile cu Kendama, pe care și le împartășesc unii altora.

Grupurile apar legate de locurile, unde activitatea de a vinde Kendama, devine o afacere, București, Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, Petroșani… Problema se rezolvă prin comerțul online, apar fel de fel de modele și kendama devine populară în toată țara. Există asociații și cluburi, unde kendama este tratată ca un sport, unele din ele sponsorizând întâlniri și concursuri locale, unde poți să te confrunți și să-ți verifici talentul. Apar vedete și campioni…

Pe posturile TV apar interviuri cu vedele concursurilor, reclame cu Kendama în biblioteca lui CRBL, mare fan Kendama și chiar kendame în emisiuni culinare. Acum nu te mai miri, când pe stradă vezi un puști cu ghiozdanul în spate și kendama de gât.

Echipa Giftology are o mare varietate de modele Kendama omologate pentru concursuri, de la Terra Pill, la Grip Kendama, Krom Kendama, Play Pro Kendama… multe variante clasice. Colorate sau natur, din lemn de fag sau nu, dar foarte bine calibrate.

La loc de cinste se află Kendama Play Steagul Romaniei, model cu grip, perfect pentru demonstrații și competiții, fiind echipat cu vopsea “sticky”, lemn de fag, dimensiuni și greutate conform standardelor oficiale. Kendama Play Steagul Romaniei este un model Kendama Play Grip II. Acesta este un brand premium produs de către prima companie Kendama din Europa: Kendama Europe. Produsele sunt bine echilibrate, iar Kendama Europe este considerat cel mai bun brand din afara Japoniei.

Știm cu toții, un avantaj al Kendamelor colorate este că bila poate fi urmărită mult mai ușor în aer și, astfel, poți evalua dacă faci o mișcare corectă său nu. Ce model, ce culori, ar fi perfecte pentru învațarea trick-urilor, dar și pentru participarea la competiții de Kendama, mai ales în afara țării…?! Kendama Play Steagul Romaniei. Plus că, nu mai trebuie să precizezi de fiecare dată.. “eu sunt ROMÂN!”

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului