Blog Giftology

Yoyo – Jucarie pentru incepatori si avansati

Yoyo - Jucarie pentru incepatori si avansati

La început a fost un joc clasic pentru copii, după care oamenii mari au dezvoltat yoyo-ul, de-a lungul anilor, sub o mulțime de variante. La fel ca și dansului, faimoasei jucarii i s-au inventat cu multă pasiune și fantezie, figuri din ce în ce mai complicate. Acest lucru a fost numit „yo-yo-ing”, iar jocul a fost transformat. Intră și tu în lumea magică a jocului de yoyo și încearcă jocul care a impresionat lumea întreagă. Vei avea parte de o experiență și un mod de relaxare inedit.

Primele jucării inventate în lume au fost păpușile, după care se pare că băieții, mai ales, se cam plictiseau și atunci a apărut o nouă provocare, care s-a numit yoyo. Din lemn sau teracotă, două discuri prinse de un ax și legate la o lungime de sfoară au format aceasta jucărie, cunoscută încă din Grecia antică. Principiul este pe cât de simplu, pe atât de distractiv pentru copii de toate vârstele, de la 7-8 ani la 80 de ani. Sfoara este fixată de axul discurilor și înfășurată, bobinată pe acesta. La capătul sforii un ochi legat te ajută să-l ții pe deget. Lăsând liber yoyo-ul, gravitațional se derulează în jos și din cauza vitezei centrifuge căpătate se răsuceste în sens invers și urcă, bobinând iar sfoara. Dându-i foarte puțină energie, acest urcuș-coborâș se repetă timp îndelungat.

A devenit foarte popular prin anii 1920, datorită unui antreprenor pe nume Donald F. Duncan, care a evaluat potențialul acestui joc, considerat până atunci doar un moft, a cumpărat firma care îl producea și a înregistrat yoyo-ul ca marcă comercială.

Compania YoYoFactory®, fondată în 2003 de superstarul YoHans (Hans Van Dan Elzen), are ca scop crearea și dezvoltarea unor tehnologii patentate, pentru a transforma yoyo-ul într-o experiență cât mai plăcută. În prezent, YoYoFactory® produce cele mai bune yoyo-uri din lume, atât pentru jucătorii profesioniști, deținătorii de recorduri mondiale, campionii naționali și mondiali, cât și pentru jucătorii începători sau amatori. În oricare categorie te-ai încadra, YoYoFactory® are modelul perfect, pentru stilul și îndemânarea ta.

Intră și tu în lumea magică a jocului de yoyo și încearcă jocul care a impresionat lumea întreagă. Echipa Giftology, fascinată și ea de acest joc, te poate ajuta în alegerea celui mai potrivit model, pentru experiențe de neuitat. Poţi găsi modele pentru începători, intermediari şi avansaţi, din diferite materiale sau pentru diferite trucuri.

Jocul de yoyo poate fi destul de complicat la început, de aceea trebuie să începi cu cel mai potrivit pentru tine. Yoyo face parte din jucăriile care ajută copiii să-şi coordoneze mişcările mână-ochi, sporeşte gradul de încredere (prin învăţarea de noi trucuri), şi ajută la socializare.

Yoyo-urile sunt împărțite în trei categorii: pentru începători, pentru avansati și pentru looping. Cele pentru începători sunt “sensibile” sau responsive (se rotesc, dar se întorc rapid, în urma unei simple mișcări a mâinii), ceea ce este crucial în învățarea elementelor de bază ale jocului.

1. Printre cele mai indicate yoyo-uri pentru începători:

  • Yoyo Ten Trick – Datorită formei sale, poate fi depozitat în buzunar sau în spații mici fără ca firul să se înnoade. Are un design plăcut și este disponibil în roșu, albastru, transparent, verde, negru. Ten Trick este perfect pentru ca tu să înveți primele trick-uri precum Sleeper, Walk The Dog, Rock The Baby, Elevator, Forward Pass, Nightstar, Bikini, Eiffel Tower și multe altele.
  • Yoyo Nightstar – Este perfect pentru începători și pentru tinerii jucători, care doresc nu doar să învețe trick-urile de bază, ci să se și bucure de un joc de lumini extraordinar. Este cel mai accesibil model cu LED. Are rulmenții din plastic și este ideal pentru spin-uri lungi și luminoase. Luminile sunt setate pe o singură parte a yoyo-ului, făcând să lumineze doar acea parte.
  • Yoyo ONE – Este unul dintre cele mai potrivite pentru începători. Este din silicon, de tip fluture și cu ajutorul lui poți intra în lumea extraordinară a jocului de yoyo. Acesta vine la pachet cu două seturi diferite de rulmenți. Un set este perfect pentru cei dornici sa învețe elementele de bază. Schimbând rulmenții, yoyo-ul devine ideal pentru trick-urile mai grele, executate chiar și în competiții. Se găsește în mai multe culori atractive, roșu, portocaliu, albastru, negru, verde.

 2. Yoyo pentru începători și avansați:

  • Yoyo FAST 201 (Fully Active Starburst Technology) – Este ideal pentru cei care doresc să intre în aventura acestui joc. Atunci când, un FAST 201 este aruncat, se poate remarca ușurința cu care se desfășoară această acțiune. Se rotește foarte rapid și revine în mână jucatorului, fără pic de efort. FAST 201 are trei nivele de ajustare, cu el putându-se realiza atât trick-uri pentru începători cât și trick-uri pentru jucătorii cu experiență.
  • Yoyo Velocity – Este cel mai versatil model apărut până în prezent. Cu ajutorul rotiței din înterior, acesta se poate transforma dintr-un yoyo pentru începători într-unul pentru avansați. Atunci când rotița este setată pentru începători, acesta se întoarce în mâna ta printr-o singură mișcare. Schimbănd nivelul de dificultate, poți realiza trick-uri mai grele, devenind un adevărat profesionist.
  • Yoyo Hubstack Afterglow – Datorită ledurilor colorate, jucătorii se pot bucura de un joc de lumini incredibil. Hubstack este ușor de folosit, datorită greutății sale reduse și plasticului din care este fabricat. Este ideal pentru toți pasionații.
  • Yoyo DV888 – DV888 este responsiv, putând fi folosit atât de începători, cât și de jucătorii avansați. Este unul dintre cele mai durabile modele, fiind confecționat din aluminiu de cea mai bună calitate. Toți pasionații acestui joc ar trebui să încerce acest model din metal pentru o experiență extraordinară.

3. Yoyo-urile pentru avansați sunt cele mai greu de folosit. Spre deosebire de cele pentru începători, au firul mai lung, pot ajunge mai departe și nu le poți întoarce doar cu o mișcare a mâinii, ci trebuie realizată mișcarea numită „the bind”. Modelele din acestă categorie pot fi folosite în competiții.

  • Yoyo Replay Pro – Este modelul cu care Gentry Stein a reușit, în anul 2015, să câștige Concursul Internațional de Yoyo. Replay Pro are o durabilitate excelentă fiind realizat din policarbonat puternic. Acesta este unul dintre cele mai folosite modele în concursuri. Dacă ești printre avansați, nu rata acest yoyo și realizează cele mai spectaculoase trick-uri cu Replay Pro.
  • Yoyo Flight – Flight este recomandat jucătorilor avansați datorită balansului și lungimii firului. Acesta se bucură de un balans perfect, de un design inedit și de o durabilitate spectaculoasă. Trick-urile care se pot realiza cu acesta impresionează pe toata lumea chiar și în timpul competițiilor.
  • Yoyo Flight – Special – Este unul dintre cele mai spectaculoase. Pe lângă designul unic care impresionează pe toată lumea, este foarte bine balansat, acest lucru ajutând la realizarea unora dintre cele mai dificile trick-uri.
  • Yoyo Boss – Realizat din aluminiu și destul de greu de folosit, este unul dintre cele mai populare yoyo-uri din metal și destinat jucătorilor avansați. Acest yoyo este durabil și poate fi folosit în cele mai grele competiții.
  • Yoyo Hubstack – Este ideal pentru toți jucătorii. Poate fi folosit de orice pasionat, indiferent de nivelul la care se află. Hubstack este ușor de folosit datorită greutății sale reduse și plasticului din care este fabricat. Cu Hubstack, se pot realiza numeroase trick-uri indiferent de gradul de dificultate.

4. Yoyo-urile sunt impresionante, trick-urile realizate de către jucatorii profesioniști uimesc o lume întreagă. De departe cele mai spectaculoase trick-uri aparțin stilului de joc looping. Acest stil necesită folosirea ambelor mâini, în fiecare aflându-se un yoyo. Cele speciale pentru stilul de joc looping sunt mai subțiri și au decalajul mai îngust.

  • Yoyo Loop 360 – Este unul dintre cele mai potrivite modele pentru trick-uri looping. Forma acestuia este ideală pentru mâna jucătorului și nu are părți mici pe cale le poți pierde. Loop 360 este perfect pentru cei care vor să performeze în stilul de joc looping.

Sperăm ca te-am convins din prezentarea acestor „jucării”, să îți dorești să intri în aceasta lume fascinantă, să îți achiziționezi primul model și să inveți cu copilul, sau prietenii tăi, cele mai spectaculoase trick-uri, pentru o experiență care te va relaxa și te va face să te simți mai bine.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre acest joc, citește și Yoyo – mic ghid de folosire.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului