Blog Giftology

10 idei de cadouri care pun sarbatoritilor mintea pe moate

10 idei de cadouri care pun sarbatoritilor mintea pe moate

Într-o societate aglomerată cu tentații diverse, în care toată lumea își petrece prea mult timp cu device-ul preferat, ar trebui să ne găsim și alte activități, ceva care să rivalizeze cu atracția calculatorului, televizorului, telefonului, tabletei… Răspunsul îl găsim în jocurile logice, care să implice eventual, mai mulți participanți.

De aceea, ar rebui să renunțăm la cadourile clasice și să ne orientăm spre o categorie mai provocatoare. Numitorul comun al acestei categorii este faptul că rezolvarea jocului presupune atenție, perspicacitate și o abordare rațională a problemei. Cu acest gen de cadouri, o sa fii greu de uitat…

Dacă aveți prieteni care apreciază jocurile de logică și perspicacitate, sau pur și simplu doriți să le faceți un cadou aparte, echipa Giftology, specializată în cadouri inteligente, vă poate ajuta cu o lista de cadouri ingenioase, numai bune de pus pe moațe mintea sărbătoriților.

puzzle cadouri ingenioase1. Great minds – set of 8 – Provoacă-ți prietenul și pune-i mintea la încercare, făcându-i cadou acest set cu 8 puzzle-uri diferite. Rezolvarea problemelor, oricare ar fi natura lor, presupune logică, concentrare, comunicare, perseverența și răbdare.

Puzzle-ul este cel mai educativ joc pe care l-ar putea avea un copil, un cadou inspirat de fiecare dată, indiferent de vârstă. O jucărie clasică, dar care nu-și pierde niciodată din puterea de a-i fascina, pe cei care-și doresc o provocare a minții. Rezolvă puzzle-ul și apoi provoacă-i pe cei din jur!

Fiecare cutie include o colecție de 8 dintre cele noi puzzle-uri din seria Great Minds, ce poate deschide calea către o frumoasă lecție de istorie, fizică, matematică sau muzică; 4 puzzle-uri din lemn + 4 puzzle-uri din metal. Pe lângă jocul tip puzzle, pachetul include informații istorice din viața personalității, pe care o reprezintă, ce pot folosi drept indicii în găsirea soluției. Fiecare problemă pare ușoară, dar nu este!

  • Great Minds – Napoleon’s Cannon Ballls. Puzzle-ul propus spre rezolvare, este o minipiramidă din bile de tun ce trebuie separate și apoi așezate la loc în formă de piramidă.
  • Great Minds – Cassini’s Rings. 2 inele ce trebuie separate și legate la loc.
  • Great Minds – Drake’s Bowl. O sferă (bilă de popice) ce trebuie demontată și montată la loc.
  • Great Minds – Jefferson’s Nails. 2 cuie sucite ce trebuie descurcate și montate la loc.
  • Great Minds – Khufu’s Pyramid. O piramidă ce trebuie demontată și montată la loc.
  • Great Minds – Tesla’s Coil. O spirală și un inel metalic ce trebuie separate și apoi unite la loc.
  • Great Minds – Van Gogh’s Box. Un cub ce trebuie dezasamblat și montat la loc.
  • Great Minds – Mozart’s Bass Clef. 2 piese ce trebuie unite și dezasamblate.

puzzle cadouri ingenioase2. Puzzle Lab test – Ai un prieten pasionat de chimie, pentru care jocurile de perspicacitate sunt distracția maximă? Care adoră să-și pună mintea pe bigudiuri și nu refuză nicio provocare? Puzzle-ul Lab Test este un cadou perfect, învățătură și distracție în același timp.

Testul de Laborator este disponibil în 4 niveluri.

  • Puzzle Lab TestAtomul: Nivelul 1, cel mai ușor din gamă. Atomul se realizează prin unirea bilele cu ajutorul unor elemente de legatură
  • Puzzle Lab TestMolecula: Nivelul 2, următorul ca și grad de dificultate. Molecula se realizează prin unirea stick-urilor din lemn.
  • Puzzle Lab Test – Particula: Nivelul 3 este unul dintre cele mai grele. Particula se realizează prin unirea cuburilor cu ajutorul unor elemente de legătură.
  • Puzzle Lab Test – Celula: Nivelul 4 este cel mai greu din gamă. Celula se realizează printr-o combinație de triunghiuri și mici stick-uri din lemn.

kendama cadouri ingenioase3. Kendama – Chiar dacă provoacă ceea ce numim noi în glumă ”dependență”, părinții din întreaga lume își încurajează copiii să se joace cu Kendama, tocmai pentru că preferă să își vadă copiii ”lipiți” ore în șir de o jucărie de îndemânare decât de un calculator și un joc video. În plus, jocul cu Kendama are numeroase beneficii evidente atunci când este practicat cu regularitate, atât de către copii, cât și de către adulți: îndemânare, echilibru, reflexe, abilități strategice, imaginatie. Fă-i cadou prietenului tău o Kendama și garantat îsi va pune mintea pe moațe și îndemânarea la încercare!

Aparent simplu de mânuit, jucăria japoneză, Kendama este un joc provocator care presupune aruncarea și prinderea unei mingi de lemn în anumite cavități ale suportului din lemn. În funcție de vârstă si de progresele realizate, există mai multe variante:

  •  Play Pocket K – Este varianta de buzunar, de dimensiuni reduse, perfectă pentru a fi luată cu tine oriunde ai merge.
  • Kendama Play Pro K – Se diferențiază prin culorile simple, puternice, fiind potrivit atât unui începător, cât și unui profesionist care preferă simplitatea modelului.
  • Kendama Play Pro K – Split – Este un model mai fițos prin „împărțirea” bilei în 2 culori: fie negru cu alb, fie roșu cu alb. Cu acest model vei atrage privirea tuturor colegilor.
  • Kendama Play Pro K cu dungi – Este un model haios prin dungile specifice, de culori puternice, pentru inițiații care vor să fie în centrul atenției.
  • Kendama PLAY Monster K – Este mai greu de mânuit decât modele de concurs standard, având atât greutatea, cât și dimensiunea mai mari (nu degeaba i se spune Monstru Kendama). Este modelul pentru care se optează după mai mult antrenament, când dobândești mai multă ușurință și siguranță în mișcări.
  • Kendama GRIP K – Este la fel ca și modelul Play Pro K, dar cu vopsea „sticky.”

puzzle cadouri ingenioase4. Brick by brick – Un joc de logică clasic, o provocare fantastică, un cadou special pentru un prieten bun. Jocul răspunde la o întrebare simplă: cum se construiește un zid din cărămidă?

Foarte simplu, cărămizile trebuie așezate una peste alta, astfel încât să nu rămână niciun spațiu gol, pentru că acesta ar putea duce la căderea zidului. Brick By Brick te provoacă din 1990, să construiești un zid de cărămidă simetric, din cinci piese de puzzle, conform imaginilor de pe cele 60 de carduri cu provocări.

5. Great Minds – Dacă prietenului tău îi plac jocurile de perspicacitate și provocările, atunci puzzle-urile din seria Great Minds vor fi un cadou pe care nu îl va uita niciodată.Seria Great Minds include cele mai renumite puzzle-uri din toate timpurile și creează o legătură între ele și cele mai importante personalități istorice.

Pe lângă jocul tip puzzle, pachetul include informații istorice din viața Geniului pe care-l reprezintă, care pot fi folosite drept indicii în găsirea soluției. Rezolvarea problemelor, oricare ar fi natura lor, presupune logica, concentrare, comunicare, perseverenta și răbdare. Este un cadou apreciat de toate vârstele, care ne va scoate din amorțeală, indiferent pe care îl alegem.

  • Franklin’s Keys Puzzle
  • Shakespeare’s Word Puzzle
  • Da Vinci’s Ball Bearings Puzzle
  • Plato’s Genius mini Puzzle
  • William the Conqueror’s Antler Puzzle
  • Galileo’s Star Puzzle
  • Socrates’ Logic mini Puzzle
  • Churchill’s Cigar and Whisky Bottle
  • Darwin’s Chest mini Puzzle
  • Newton’s Gravity Defying Puzzle

6. Gravity Maze – Testează-i aptitudinile prietenului tău facându-i cadou puzzle-ul Gravity Maze! Puzzle-ul este cel cele mai educativ joc, un cadou inspirat de fiecare dată, indiferent de vârstă. Un joc fascinant care-ți pune mintea la încercare.

Este un puzzle 3D gravitațional, care îți pune la încercare gândirea logică și percepția vizuală. Turnurile colorate și translucide, pot fi aranjate într-o multitudine de structuri stimulative vizual. Pentru fiecare provocare, va trebui construit un traseu, prin care bila să ajungă la destinație. 60 de provocări cu grad de dificultate crescător.

geomag cadouri educative7. Gama Geomag – Cadourile preferate de majoritatea dintre noi sunt gadget-urile și jocurile. Și după ce le primim, toți pierdem o grămadă de timp jucându-ne, în timp ce rezolvăm probleme importante.

Un cadou precum un set de construcție magic, din Gama Geomag, îmbină cunoștințe de fizică și de geometrie în spațiu. Jocul dezvoltă îndemânările și simțul de orientare în spațiu precum și percepția noastră de vizualizare a unor concepte geometrice.

Distracție serioasă cu numeroase combinații de forme. Din aceeași gamă de seturi de construcții 3D sunt:

  • Geomag Glow – Set fosforescent de construcție cu ajutorul elementelor magnetice Geomag.
  • Geomag Black & White – Set de construcție cu elemente magnetice în 2 culori: alb și negru.
  • Geomag Color – Set construcție cu elemente magnetice de diferite dimensiuni și nuanțe.
  • Geomag Mechanics – Set de construcție cu sisteme magnetice perfect funcționale.
  • Geomag Spin – Set construcție titirez cu ajutorul elementelor magnetice Geomag.
  • Geomag Mechanics Compass – Set construcție busolă cu ajutorul elementelor și magneților Geomag.

8. Quoridor Max – Testează-i prietenului tău, mare amator de jocuri de societate, aptitudinile de strateg, făcându-i cadou provocarea Quoridor! Quoridor este un joc extraordinar de strategie cu reguli incredibil de simple. Trebuie să ajungi primul în partea opusă a tablei de joc parcurgând un labirint creat de un adversar/ adversari, care îți vor bara drumul pentru a te ține în loc.

Un joc de societate, o provocare pentru o petrecere unde lumea a amorțit, sau pentru serile lungi de iarnă, petrecute cu prietenii.

rollercoaster cadouri ingenioase9. Roller Coaster – Dacă vreți să surprindeți cu un cadou mai complicat, o persoană adultă, cu multă imaginație și suflet de copil, acest set de construcție Space Rail, este ideal. Te-ai jucat cu bile în școală, construind trasee (cel mai probabil din lemn sau diverse tuburi) pentru ele?

Acesta este update-ul pentru adulți, sub forma unui superb roller coaster. Bilele nu coboară doar de sus până jos… Ele trec prin porți care le schimbă direcția, prin loop-uri multiple, prin balansoare ajungând într-un lift care le ridică din nou pentru a relua traseul. De-a dreptul crazy și te poți juca și pe întuneric.

Mai trebuie adăugată îndemânare și puțină răbdare pentru construirea lui. Este un joc superb pentru toți, care va trezi maestrul constructor din oricine, garantând ore întregi de distracție. Un joc care te prinde și nu îl mai lași din mână. Iar pentru cei mai ambițioși există posibilitatea de a combina mai multe seturi pentru un Mega Roller Coaster. Sau puteți opta pentru varianta de noapte Roller Coaster Fosforescent.

10. Ultimate IQ Testset 3 lemn – Puzzle-ul este cel mai educativ joc pe care l-ar putea avea un copil, un cadou inspirat de fiecare dată, indiferent de vârstă! O jucărie clasică, care să dezvolte imaginația, capacitățile de asociere și inteligența copiilor. Este în același timp și unul foarte distractiv, în ciuda faptului că face parte din categoria puzzle-urilor grele. E bun și pentru testat părinții….

Jocul are incluse 3 puzzle-uri diferite din lemn, care necesită multă răbdare și îndemânare:

  • Piramida (ușor)
  • Crucea (mediu)
  • Pătratul (dificil)
  • Bonus: test printat ce conține 25 de probleme de logică ce trebuie rezolvate în 30 de minute.

Jocurile logice vor fi îndrăgite de pasionați, dar nu numai, pentru că rezolvarea problemelor aduce cu ea mulțumire și satisfacție. Sperăm că sugestiile de cadouri făcute, să vă ajute să va surprindeți plăcut cu familia și prietenii.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului