Blog Giftology

Beer Pong – ce este, cum se joacă, reguli

Beer Pong - ce este, cum se joacă, reguli

Unul din jocurile populare în America, mai ales printre băutorii de bere și deci foarte “jucat” la party-uri este Beer Pong. Deci, americanii, în loc să stea liniștiți la terasă la un pahar de vorbă și de bere și să se uite eventual la televizor, preferă să se distreze la un Beer Pong.

Ce este Beer Pong?

Jocul își are originile prin anii ‘50-‘60, în mediile studențebeer pong jocuri petrecerești din America, unde era jucat în diverse variante prin universități si colegii. Este revendicat mai ales de frățiile din cadrul Dartmouth College, unde Beer Pong, jucat cu palete, devenise parte a culturii sociale a campusului. Prin anii ‘70 era foarte popular în cadrul Bucknell University, unde frăția Delta Upsilon juca același joc, dar fără palete, sub numele de Throw Pong. Prin anii ’80 jocul era cunoscut și sub numele de Beirut, fiind legat de evenimentele războiului civil din Liban.

Cum se joacă Beer Pong

Indiferent de variantă sau nume, Beer Pong este până la urmă un joc de băut, în care jucătorii aruncă o minge de ping-pong în pahare pline cu bere. Dacă jucătorul nimerește paharul, adversarul lui trebuie să bea toată berea din pahar. Persoana care reusește să nimerească toate paharele adversarului este declarată câștigătoare. Jocul poate fi jucat și în echipe de 2, 3 sau 4 persoane.

De ce este nevoie

  • Un joc Beer Pong cu 12 pahare de plastic, 12 suporturi și 1 set de mingi de ping pong.
  • Normal trebuie doar 2 mingii, însă e bine să ai de rezervă în caz că se pierd sau sparg, la fel e bine să ai mai multe pahare de plastic.
  • Bere cât cuprinde pentru jucători și pentru chibiți.
  • O masă destul de lungă.
  • Mulți prieteni cu vârsta de peste 18 ani.

Regulile Beer Pong

  • Beer Pong se poate juca 1v1 sau 2v2, în funcție de câți doritori sunt.
  • Prima dată se fac echipele și se stabilește ordinea de joc.
  • Se iau câte 10 pahare pentru fiecare echipă și se așează în capetele mesei sub formă de triunghi (ca bilele de biliard, popice).
  • Se desface berea și se toarnă în fiecare pahar de pe masă (cam jumatate de pahar). Se păstrează separat un pahar cu apă, sau o găleată cu apă, în caz că mingea de ping pong cade pe jos și trebuie curățată.
  • Fiecare echipă are câte o minge de ping pong, pe care trebuie să o arunce în paharele cu bere ale adversarilor. Când una dintre echipe reușeste acest lucru, cealaltă echipă trebuie să bea paharul de bere în care a aterizat mingea. După aceea, paharul gol trebuie înlăturat.
  • Echipa care își lovește singură propriile pahare, va umple din nou paharele, care se vor bea… de cel care le-a vărsat.
  • Echipa care reușește prima să-i lase pe ceilalți fără pahare cu bere, câștigă.

Tips – Mingea de ping pong trebuie aruncată cu boltă, sau în așa fel încât să nu lovească masa înainte să intre în pahar. Dacă se aruncă mingea și aceasta lovește masa, cealaltă echipă are voie să o lovească.

Pentru mai multe amănunte despre regulile și tehnicile de joc, puteți consulta site-ul official Beer Pong, sau varianta în limba engleză Beer Pong.

Când este potrivit Beer Pong

Beer Pong este foarte potrivit oricând la o petrecere cu prieteni amatori de bere și de distracție, și mai ales dacă vă aflați la o terasă sau grădină. Aveți grijă să nu consumați prea multă bere, pentru că cel mai important este să vă distrați împreună cu prietenii. Sink it, drink it!

Pentru mai multe jocuri de societate, vizitati site-ul nostru dedicat, Gameology – www.gameology.ro

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului