Blog Giftology

Cadouri stiintifice pentru pasionati de toate varstele

Cadouri stiintifice pentru pasionati de toate varstele

Când te gândești să cumperi un cadou cuiva, te gândești să-i faci o plăcere. Cu siguranță o lărgire a unei colecții sau o înviorare a camerei de lucru este cu siguranță un criteriu pentru cumpărarea cadoului potrivit.

Când alegem un cadou ștințific pentru pasionații și curioșii, de orice vărstă ar fi ei, criteriul este mai complicat. În acestă situație, trebuie să ținem seama de pasiunile celui pentru care facem cadoul și ce lucruri palpitante mai poate învăța acesta, din cadoul primit.

Multe din cadourile ștințifice de care am avea nevoie, pentru a face o bucurie prietenilor noștri, sunt aduse de echipa Giftology, în premieră în România.

Beachworld este cadoul ideal pentru pasionații de științele naturii sau pentru cei ce își doresc să aibă niște “companioni” simpatici lângă ei, care să nu aibă nevoie de îngrjire.cadouri pasionati tehnologie biologie botanica astrologie imagini virtuale tehnica laser

Este o inovație în materie de cadouri științifice și nu necesită intervenția omului, ci doar respectarea unor principii de bază pentru funcționarea ecosistemelor marine cu creveți:

  • Nu au nevoie de hrană, de schimbat apa sau de curațat “acvariul”… ei au singuri grija de mediul și casa lor.
  • Fiecare sistem este perfect sigilat și conține corali Gorgonia, o specie de micro-alge și, bineințeles, câțiva creveți.
  • Este absolut necesară asigurarea unei temperaturi propice, între 17 și 28 de grade.
  • Ecosistemul trebuie plasat într-un loc luminos ziua și întunecat noaptea, e foarte important ca razele solare să nu ajungă direct la ecosistem.
  • Expunerea directă la soare este interzisă deoarece duce la înmulțirea prea rapidă a micro-algelor. În acest caz apa devine verde. Deși creveților le place pentru că au mai multă mâncare, la un moment dat nivelul de oxigen din apă va fi prea ridicat și le va dăuna creveților.

Cum funcționează ecosistemele marine cu creveți:

  • Micro-alge din apă produc oxigen și se înmulțesc prin fotosinteză și pe baza bioxidului de carbon eliminat de creveți.
  • Creveții folosesc oxigenul produs de alge prin expunerea la lumină și se hrănesc cu acestea.
  • Bioxidul de carbon este preluat de alge pentru a se dezvolta și ciclul este reluat.
  • Viața acestui mic ecosistem se perpetuează datorită echilibrului perfect, pe care doar natura îl poate crea.

Toate produsele din seria Beachworld sunt ecosisteme marine, perfect sigilate, bazate pe aceeași tehnologie NASA testată în spatiu în care trăiesc creveți, corali și o specie de micro-alge, dar se diferențiază în funcție de design, sferic, egg sau drop, mărime, 13, 15, 20 și 25 cm, și număr de creveți, 4-5 sau 10-12.

cadouri stiintifice pasionati tehnologie astrologie botanica biologie tehnica laser imagini virtualeSeturile Plantarium de creștere a plantelor, sunt cadoul cel mai grozav, dacă ai un prieten pasionat de botanică și/ sau grădinărit. Seturile din gama Plantarium îți pot oferi o modalitate mai prietenoasă și mai interesantă, de a intra în contact cu frumoasa lume a plantelor vii.

1. Plantarium Gardener este pentru orice persoană, indiferent de vârstă, care este interesată de minunatul fenomen de creștere al plantelor. Contează și faptul că nu e nevoie să participi cu nimic la creșterea lor, ești doar un simplu observator. Mai mult curiozitatea celui care va primi un plantarium cadou, va fi sporită și de faptul că aceste ecosisteme au la bază o tehnologie de creștere a plantelor inventată de inginerii de la NASA.

  • Plantarium Gardener in Love cu margarete, violete si mimoze.
  • Plantarium Gardener Doctor cu ricin, gălbenele și cimbru.
  • Setul Plantarium Gardener Traveler cu semințe de alune, porumb și bumbac.
  • Plantarium Gardener in the Backyard cu busuioc, roșii și rucola.

2. Plantarium Pet este un kit de crestere a plantelor cu un singur tip de semințe: busuioc, roșii, floarea soarelui sau pepene galben. Le plantați în funcție de ce va face poftă. Plantarium Pet constă din aceeași cutie de plexiglas transparentă în care se află gelul de diferite culori.

3. Plantarium Garden Lab conține trei tipuri diferite de semințe, roșii, busuioc și castravete. Când plantele cresc suficient de mari pentru cutia de plexiglas, poți să scoți capacul și să transferi plantele într-un ghiveci normal.

4. Plantarium Moon Greenhouse este un set care include patru tipuri de semințe, busuioc, ardei gras, floarea-soarelui și castravete.

5. Plantarium Super este un mediu transparent, cutie și gel, pentru creșterea plantelor, cu semințe de pătrunjel, rucola și cimbru, incluse.

Planetariul de cameră Bresser Junior oferă posibilitatea de a descoperi cerul, proiectând pe tavanul camerei, imaginea acestuia, în funcție de ora curentă. Pentru pasionații de astrologie, există o soluție de a intra în tainele bolții cerești și toamna, când cerul este mai toate serile înnorat. Poți seta ce dată și timp dorești pentru a ajusta detaliile astronomice conform cu cele reale, observate de la o latitudine de 35° nord. Este în principiu o planisferă iluminată, rotativă, ovală. Proiecția poate fi rotită cu încetinitorul pentru a urmări mișcarea stelelor. Funcția opțională de stea căzătoare aduce un plus spectacolului oferit de bolta cerească, care se rotește încet.

Planetariul arată un cer înstelat cu peste 8000 de stele sau unul cu 61 de roiuri stelare cu denumiri. Prin introducerea, cu ajutorul unui sertar special, a discului cu imaginea dorită, se proiectează una din cele două imagini înstelate. Unghiul și distanța de proiecție sunt reglabile.

cadouri stiintifice pasionati tehnologie astrologie botanica biologie tehnica laser imagini virtualeObiectele cu levitație reprezintă un concept modern, oferind o senzație elegantă și contemporană, fără legături vizibile, este astfel făcut încât să captiveze orice public, indiferent ce și când a învățat despre Pământ. Este bun pentru cei pasionați de imagini virtuale. Există un disc magnetic ce levitează deasupra bazei, un stand magnetic, și poate susține obiecte cu greutate de maximum 100 grame.

1. Atlas of Levitation este un glob pământesc pur și simplu uimitor, un plus pentru biroul dumneavoastră. Având pe desktopul dumneavoastră un glob pămîntesc levitant și rotativ, cu siguranță veți afișa o imagine dinamică, mult mai percutantă, mai interesantă și oarecum mai reală a lumii în care trăim.

Globul pământesc expus, realizat cu imaginile capturate de NASA, din spațiu, va fi scos în evidență atât prin iluminarea acestuia de către cele trei LED-uri din discul magnetic, cât și prin rotirea efectivă a sa.

2. Lampa Levitron este o lampă de lux, un produs cu adevarat original și revoluționar, îmbinând arta cu tehnologia de vârf, abajurul plutește miraculos deasupra bazei. Lampa produce o lumina ambientală prin cele șase LED-uri integrate în bază. LED-urile luminează catre abajurul care plutește ca prin magie la aproximativ 3 cm deasupra bazei. În oferta Giftology sunt trei variante diferite, două modele mai mici pe culoare albastru și roșu, și un model mai mare, elegant prin simplitate, de culoarea neagră.

Robotica a reprezentat întodeauna o provocare pentru pasionații de știință și curioșii de toate vârstele. La aceasta, dacă s-a mai adăugat și o sursă de energie neconvențională cadoul rezultat a fost un succes sigur.

cadouri stiintifice pasionati tehnologie astrologie botanica biologie tehnica laser imagini virtuale1. Vehiculul cu apă sarată este mașina de curse Baja, ce funcționează pe bază de apă sărată. Ea este un mod unic de a îi învața pe cei mici și pe cei mari despre energia curată, ce nu afectează mediul. Conceptul care stă la baza acestui produs este un motor ecologic pe bază de energie alternativă, care cu siguranță vă va impresiona în momentul în care adăugați doar câteva picături de apă sarată și mașina va merge ca prin minune. Toate componentele acestei mașini sunt ecologice, putând fi aruncate fără a polua mediul.

2. Mașina 4 x 4 cu motor pe apă sarată este pentru cei cărora le plac cursele de mașini și își doresc mereu să dețină cea mai puternică mașină și cu un consum minim. Mașina 4 x 4 trebuie asamblată pentru a înțelege mecanismul, mașina funcționând pe bază de apă sarată, scutindu-te de schimbarea bateriilor la fiecare două săptămâni. Motorul mașinii poate fi asamblat fie plat, fie în V.

3. Motocicletă pe bază de apă sarată este un alt kit cu care vei construi ușor o motocicletă ecologică, care se alimentează de la o celulă cu apă sărată. Construcția motocicletei trebuie făcută urmărind rolul fiecărei piese componente, pentru a înțelege în cele din urmă funcționarea întregului ansamblu. Motocicleta, odată construită, execută 3 tipuri de mișcări: merge înainte, merge în cerc și merge în „S”. După activarea celulei pe bază de apă sarată, motocicleta poate funcționa fără oprire, până la 3 ore.

Toate jucăriile sunt frumoase, dar unele sunt mai grozave, pentru că sunt și instructive, iar cadourile ștințifice vor fi întotdeauna piesele de rezistență în preferințele oricui.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului