Blog Giftology

Plantarium – fascinatia pentru ecosistemele de plante

Plantarium - fascinatia pentru ecosistemele de plante

Iubitorii de natură vor putea urmări cu ajutorul unor mici ecosisteme – din gama Plantarium – cum se hrănesc plantele, cum apar rădacinile și vor constata cum se dezvoltă toate acestea chiar sub ochii lor.

De-a lungul vieții, desigur că toți am fost la un moment dat pasionați de botanică, am făcut ierbare, am colecționat semințe sau am crescut plante în ghivece. Indiferent de vârstă, fiecare persoană a fost interesată de minunatul fenomen de creștere a plantelor și s-a întrebat măcar o dată în viața cum se hrănesc plantele și cum arată rădăcinile acestora.

Pentru a înțelege mai bine ca niciodată totul despre plante prin intermediul produselor Plantarium, o gamă de ecosisteme de plante, care te vor introduce în lumea frumoasă a plantelor vii. Înainte de toate, plantariumul este un cadou excelent pentru cel mic. Copiii vor fi fascinați de noua ”jucărie” și vor învăța prin intermediul jocului foarte multe lucruri educative despre plante.

Tehnologia de creștere a plantelor, folosită de micile ecosisteme, a fost inventată de cercetatorii NASA și a fost folosită în spatiu pentru dezvoltarea plantelor în medii dificile. Există mai multe tipuri de plantarii, toate având la bază aceleași principii:

  • Gelul creat special pentru produsul Plantarium conține toate substanțele și mineralele necesare unei plante să se dezvolte, asfel încât tu nu trebuie nici măcar să o uzi;
  • Prepararea gelului este foarte simplă, având nevoie pentru a începe doar de apă, zahăr și de un cuptor cu microunde;
  • În momentul în care gelul din pachetul inițial a fost consumat, nu este nevoie să cumperi un alt set, poți achizitiona doar gelul pentru refill – gel refill pentru Plantarium;
  • Gelul este transparent și de diferite culori, prin el putând fi observate semințele sau rădacinile (odată crescute) și stadiul de dezvoltare a acestora;
  • Când planta crește suficient de mare pentru cutia de Plexiglas, aceasta poate fi mutată într-un ghiveci normal, iar gelul poate fi refolosit.

Dintre principalele tipuri de plantarii existente, noi îți recomandăm să începi cu următoarele:

  1. Plantarium Garden Lab – Iubești plantele, dar nu ai timp să te ocupi de ele cu atenție? Încearcă să-ți rezolvi problema cu acest planetarium format din 3 cutii de plexiglas transparent, umplute cu gelul special și 3 tipuri diferite de semințe: roșii, busuioc și castravete. Le vei privi și vei muri de poftă!
  1. Plantarium Super – Cu acest plantarium care conține un mediu transparent (cutia și gelul) pentru creșterea plantelor, vei putea observa cum semințele incluse, vor prinde viață sub privirile tale.
  1. Plantarium Moon Greenhouse – Ești pasionat de botanică și grădinărit, sau ai un prieten care este și nu găsești cadoul ideal pentru acesta? Cu Plantarium Moon Greenhouse poți vedea minunățiile naturii într-un simplu borcănel din plastic. Setul include și o mini-seră care ajută la păstrarea temperaturii constante și la creșterea mai rapidă a plantelor.
  1. Plantarium Pet – Este un kit de creștere a plantelor cu un singur tip de semințe: busuioc, roșii, floarea soarelui sau pepene galben. Depinde de pofta pe care o ai. Pentru a pune semințele în gel se folosește un stick de lemn inclus în pachet.
  1. Plantarium Student’s Kit – Fie că ești profesor sau doar un elev pasionat de botanică, le poți face elevilor sau colegilor tăi o surpriză extraordinară cu Plantarium 10 Student’s Kit. Acest Plantarium conține 10 cutii cu gel pentru elevi și una pentru profesor. Vă veți înfrumuseța clasa cu plante minunate și veți putea urmări stadiul de creștere a acestora.
  1. Plantarium Gardener – Acesta este un set Plantarium mai special, personalizat cu semințe tematice:
  • Plantarium Gardener in Love – Te-ai săturat să-i oferi iubitei tale flori care se ofilesc în câteva zile? Cu ajutorul acestui Plantarium iubita ta se va bucura de frumusețea florilor mai mult timp și va putea observa cum din semințe vor aparea margarete, violete și mimoze;
  • Plantarium Gardener Doctor – Îți place să îți prepari remediile „preferate” acasă, din plante 100% crescute de tine? Atunci acest set este pentru tine. El include semințe de ricin, gălbenele și cimbru;
  • Setul Plantarium Gardener Traveler – Îți dorești să te lauzi cu producția ta de legume și condimente? Sau ești mereu cu rucsacul în spate și îți place să călătorești? Acest plantarium este un kit perfect, care îți va asigura hrana oriunde în lume, hrană crescută chiar cu mâinile tale. Setul include semințe de alune, porumb și bumbac;
  • Plantarium Gardener in the Backyard – Setul conține semințe de busuioc, roșii și rucola și poate fi punctul tău de start pentru o alimentație mai sănătoasă.

Sperăm că prezentarea acestor ecosisteme de plante, cu posibilitatea de “Do it Yourself”, a fost binevenită pentru toți cei care iubesc și respectă natura. Noi te încurajăm să le cumperi pentru tine dacă ești pasionat sau să le faci cadou copilului tău. Va fi un cadou care îl va fascina pe cel mic și, în același timp, îl va ajuta să învețe prin joacă foarte multe lucruri despre plante. Profesoara lui de biologie cu siguranță va fi fascinată.

Plantarium-urile sunt excelente și pentru a fi oferite cadou în mediul corporate, fiind un cadou deosebit de original și, desigur, apreciat de către destinatar. Față de plantele obișnuite, plantariumul are mare avantaj că nu trebuie udat o lungă perioadă de timp datorită gelului nutritiv. Unde mai pui că este și o alternativă educativă la tradiționalele ghivece cu flori, astfel putând urmări cu ajutorul lui stadiul de creștere a plantei de la sămânță până la plantă adultă. Și nu trebuie să îți faci griji în ideea de termen lung, căci de îndată ce a crescut suficient de mult, planta poate fi mutată într-un ghiveci.

Dacă ești pasionat de știință, citește și Cadouri stiintifice pentru pasionati de toate varstele.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului