Blog Giftology

De ce uneori merita sa faci cadouri practice: 4 idei

De ce uneori merita sa faci cadouri practice - 4 idei

Cred că una din cele mai neplăcute situații este să apuci să faci un cadou și după, să-ți vină ideea strălucită pentru cadoul perfect. Cred că vreo două sau trei zile vei fi bântuit de neîmplinire sau chiar remușcări. Sărim noi în ajutorul tău cu câteva idei de cadouri practice.

Avem “o foarte agitată viață” și plină de probleme, iar în general ne amintim despre cadoul pe care trebuie să-l facem cam între al unsprezecelea și al doisprezecelea ceas. Că alegem cadoul  în ultimul moment nu contează prea mult, contează să nu fim în așa criză de timp și pană de idei încât să-l luăm pentru “a scăpa onorabil de obligație”, fără să ne implicăm prea mult în alegerea lui.

Ce idei de cadouri practice avem pentru tine

Cadoul este mai mult decât un obiect. El poate fi încărcat de simboluri ce transmit gânduri, emoții și dorințe celui care îl primește.

  • Cadourile simbolice sunt acele cadouri care pot fi dăruite ca amintiri “de suflet” pentru iubit, iubită, soț, soție, etc, și cu care nu poți da niciodată greș.
  • Mai sunt și cadourile pline de semnificații ce amintesc părinților, colegilor sau prietenilor despre aduceri aminte a unor situați trăite cu intensitate împreună, pline de haz sau dramatism.
  • Cadourile amuzante sunt acele cadouri care sunt făcute pentru a nu fi uitate prea ușor, a incita prin gluma propusă, care a bucurat ori pe cel ce l-a primit, ori pe cei ce erau de față, rar pe toți.
  • Cadourile pentru colecționari sunt cadourile ce vin în întâmpinarea unor hobbyuri sau în completarea unor colecții, singura problemă împortantă fiind să nu apară dubluri.
  • Asemănător cadourilor pentru colecționari sunt cadourile ce pot fi folosite pentru a rezolva diverse probleme în gospodărie sau în călătorie, pe ploaie sau soare, pentru relaxare, sunt așa zisele cadouri practice.

Când facem un cadou încercăm să surprindem persoana într-un mod plăcut, să-i ghicim dorințele și chiar nevoile, în final conturând un cadou care să impresioneze, rămânând în amintire.

Cum ar trebui să fie ales cadoul

De foarte multe ori alegem cadouri ce arătă foarte bine, sunt la modă, dar fără un rol practic, sau alegem lucruri utile în aparentă, fără pic de funcționalitate în existența celui ce le primește.

Nu pot uita mătușa care de Crăciun, în loc de jucării îmi aducea un foarte “util” pulover drept cadou. Nu stiu dacă era sau nu util, dar știu că-l uram.

Cadoul ar trebui să ne caracterizeze într-un fel ca o semnătură, pentru a ne reaminti mereu de el. Exact cum nu pot uita eu puloverul mătușii.

Pentru a putea impresiona cu un cadou, prin alegerea făcută, cadoul ar trebui să aibă un rol practic bine definit și un aspect elegant, cât mai plăcut.

Un cadou ce știe să atingă atât sufletul, cât și mintea, va impresiona atât persoanele cu spirit practic și gândire rațională, cât și pe cei romantici, ce se pierd în vise. Va fi un cadou original, ce va avea funcționalitate și va stârni suficient haz, va contribui la relaxare și va trezi amintiri, îndeplinind multe din visele trecute.

Ce cadouri originale ar trebui să facem

Foarte simplu, cadoul ar trebui să fie și util și plăcut, să impresioneze printr-un design unic și prin originalitate. Va fi un cadou original care nu jignește inteligența, nu obosește privirea, care nu se abate de la legile morale și care stie să ghicească dorințele sufletului și cerințele minții.

  • Aparatul pentru Vată de zahăr este cadoul ce îți poate ridica moralul în orice moment. Este cadoul ideal pentru cel mai bun prieten, fiind ideal pentru petrecereile copiilor dar și pentru părinții lor, plini de amintiri.

Cu acest aparat poți transforma zahărul granulat sau zahărul pudră într-o vată pufoasă și delicioasă, iar noua tehnologie cu halogen îți va prepara vata de zahăr într-un timp foarte scurt.

Nu va fi simplu din prima zi să obții o vată de zahăr ca la “moși”, dar cu ceva exerciții oricine poate deveni un expert. S-ar putea ca celor mici să le reușească mai repede.

  • Un cinefil înrăit va aprecia cu siguranță Aparatul Vintage de Popcorn, cadou care-i va „dubla” satisfacția filmului programat cu o „găleată” plină cu popcorn. Este aparatul de bucătărie pe care va fi păstrat numai în sufragerie, lângă sistemul audio-video. Cu siguranță nu se va mai petrece nici un film fără popcorn și o “beere” bună. Cu un asemenea cadou, prietenul tău va fi mereu pregătit pentru noi filme și noi seriale, și după ce-i va merge vestea, chiar pentru noi prieteni cinefili.
  • Un cadou nu foarte util, căt foarte incitatnt, va fi un joc mecanic Tonomat pentru bomboane, accesul la bomboanele din acest aparat fiind o adevărată provocare pentru demonstrarea dibăciei. După ce tonomatul este umplut cu bomboane, după ce se introduce moneda falsă ce permite încercarea, se testează îndemânarea în a poziționa macaraua cu ajutorul manetelor și se așteptă bomboana. Motivațional aparatul poate cânta o melodie drăguță, scopul fiind de a scoate bomboana înainte de terminarea melodiei.
  • Suportul de bar cu dozator pentru petreceri este cadoul ideal pentru toți acei ce-și doresc să dea băutura cu „măsură”, uitând că „măsură” după „măsură”, la un moment dat se poate pierde „măsura”. Un asemenea dozator, eficient și elegant va face faimoasă orice petrecere organizată în jurul lui.

Suportul este ideal pentru 4 sticle de băutură, ceea ce ușurează umplerea paharelor, activitate despre care știm că devine din ce în ce mai greu de realizat odată cu golirea sticlelor. Suportul te ajută să nu pui în pahar mai mult de 25 ml la fiecare încărcare.

Ce poate fi mai îmbucurător decât cadouri practice pentru a anima o petrecere de familie sau o petrecere cu prietenii. Văzând bucuria creată îți vei dori mereu să faci numai cadouri practice.

Dacă ești în căutare de alte idei, poți citi și Cadouri stiintifice pentru pasionati de toate varstele.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului