Blog Giftology

Seturi de constructie pentru cinefili cu rabdare de fier

Seturi de constructie pentru cinefili cu rabdare de fier

Dacă ești pasionat de filme cu supereroi și ai răbdare, este foarte ușor să primești cadouri de ziua ta, sub forma de seturi de constructie inspirate din blockbuster-ele SF. Există o adevărată industrie în acest sens și deci multe obiecte inspirate din filme, care pot fi cadouri surprinzătoare.

Și mai interesant ar fi, dacă ai începe să colecționezi obiecte sau personaje din filmele preferate. Ce plăcut ar fi, ca de pe biroul tău să te supravegheze toți supereroii din filmele tale preferate. Probabil ca ai găsi un moment de relaxare între o plimbare cu batman-ul și o discuție cu R2-D2…

Daca ești colecționar sau îti place să montezi singur diverse lucruri pe care le colectionezi, în acest caz vei fi cucerit de colecția de miniaturi din metal (Metal Works). Fiecare piesă este tăiată de un laser de mare precizie din trei foițe metalice de 11 cm. Fiecare pachet include, evident, și instrucțiunile de asamblare. Va fi un mic efort și se cere multă răbdare și atenție, dar efortul merită.

Pentru a asambla mai ușor miniaturile este bine să achiziționați și setul de unelte pentru miniaturi de metal. Acest set de unelte a fost creat pentru a lucra în tandem cu seria de miniaturi de metal Metal Earth.

  • Fiecare instrument a fost forjat și tratat termic, iar pentru a fi mai usor de mânuit au fost dotate cu mânere de cauciuc.
  • Datorită cleștelui-tăietor, nu mai este necesar să desfaceți piesele din foiță de oțel prin îndoiri repetate.
  • Cleștele patent și cel cu varful lung pot fi folosiți pentru a trage și a răsuci piesele de metal pentru a fi îmbinate cât mai bine.

Pentru cei pasionați de miniaturi, dar si pentru cei care iubesc supereroii creați de universul cinematografic, echipa Giftology va oferă o listă cu căteva personaje sau obiecte, din câteva francize emblematice, cu care veți putea începe sau veți putea să vă completați, colecția de miniaturi. Garanția calității acestora, fiind asigurată de licența originală.

1. Colecția Transformers – În ultimii 10 ani, au făcut valuri semnificative la box office filmele din seria Transformers. Regizate de Michael Bay, respectivele pelicule au reușit să fie suficient de spectaculoase încât să genereze o fascinație globală pentru autoboți, mașinile care se transformă în roboți pentru a salva umanitatea. Seria Transformes a început pe marile ecrane în 2007 cu primul film, în care autoboții și decepticonii erau ilustrați sub formă de mașini vorbitoare cu un design unic.

Efectele speciale, umorul și distribuția, prin Shia LaBeouf şi Megan Fox au făcut ca primele trei filme ale francizei sa aibă mare succes. Succes de care s-au bucurat și jocurile video. Contrar prognozelor venirea lui Mark Wahlberg în echipă, în Transformers 4 – Exterminarea, plus efectele speciale de calitate, au făcut ca filmul să aibă un succes uriaș, iar studiourile să investească deja în alte filme care să dezvolte povestea.

Ce și-ar dori cel mai mult un colecționar, din toate miniaturile din Transformers? Probabil pe Transformers – Optimus Prime – liderul Autoboților. Optimus Prime este întelept și curajos și poate părea rece si distant în încercarea lui de a nu-și arăta emoțiile și sentimentele. El se poate transforma intr-un camion. Autoboții sunt cei buni, care vor să protejeze universul și Decepticoni, răii, care vor să îl distrugă. “Most have come to destroy us. Some have come to protect us”.

Așa că următoarea miniatură de neratat pentru un pasionat de filme, ar fi capul organizației de rău intergalactici adică Megatron / Galvatron, ce vrea să domine orice îi stă în cale. Transformers – Megatron – este liderul Decepticonilor. În trecut, el și Optimus Prime au fost prieteni, până când a fost corupt de război. El consideră formele de viață de pe Pământ mult inferioare. Se poate transforma într-un jet cybertronian.

Alt must-have este unul dintre cei mai simpatici autoboţi Transformers – Bumblebee. Bumblebee, Camaro-ul galben, oficial cunoscut sub numele de VW Beetle galben,este “the little brother” al echipei de Autoboți. Deși nu poate vorbi și comunica prin diverse sunete electronice, întotdeauna își păstrează optimismul și gustul pentru aventură.

2. Colecția Star Wars – George Lucas a reușit în 1977 să-și prezinte viziunea asupra viitorului și să pornescă fenomenul Star Wars, revoluționând istoria cinematografică. Primul său film a stabilit noi recorduri de încasări în Statele Unite deschizând apetitul oamenilor pentru poveştile SF. Star Wars a deschis o noua eră, a dat “A New Hope” pentru genurile science-fiction şi fantasy și a creat milioane de fani.

Continuarea francizei “a long time ago in a galaxy far far away” în anii 2000 a dat o noua viziune asupra poveștii dezvoltând-o, aducănd mai multe personaje, mașini și efecte speciale. Succesul francizei a continuat cu The Force Awakness în 2015, apoi cu prequel-ul din 2016 Rogue One: A Star Wars Story și continuă spre bucuria fanilor. Se pare că studiourile Lucas au forța cu ele….

Cred că nu poate fi nimic mai plăcut pentru un fan Star Wars decât să-și meșterească singur personaje sau obiecte gen Star Wars. este un efort dar rezultatul merită! În afara faptului că îți place să montezi singur lucrurile pe care le colecționezi, este singura modalitate de a te implica în poveste. Ai putea să îți începi colecția Star Wars cu simpaticul roboțel Star Wars – R2-D2. R2-D2, se pare că a fost montat prima oară chiar de George Lucas care l-a și botezat. R2-D2 este unul din cele patru personaje, care apare în toate cele 6 filme ale serialului, ceilalți fiind Anakin Skywalker (Darth Vader), Obi-Wan Kenobi, si C-3PO, companionul lui R2. El a fost deținut de Anakin Skywalker, apoi de Padme Amidala si de Luke Skywalker. Și surpriză apare și în episoadele noi.

Iar pentru că nu vrei să-l lași singur și prea liniștit, poți adauga în colecție și alte miniaturi de metal, precum Star Wars – Destroyer Droid. Droideka, mai cunoscut sub numele de destroyer droid (wheel droid sau roller), este unul din tipurile de droid de luptă folosit de Trade Federation si de Confederacy of Independent Systems în universul Star Wars. Droideka au fost construiți cu un singur scop în minte: anihilarea completa a țintei. Sunt dotati cu doua blastere a căror energie distructivă spulberă aproape orice. Deși pare greoi datorită modului ciudat în care se mișcă pe cele trei picioare, poate lua o forma de disc, care îl face mai rapid.

3. Colecția Star Trek – Star Trek este un univers imaginar de factură SF, creat de Gene Roddenberry la mijlocul anilor ’60, care a devenit cunoscut și îndrăgit de toată lumea mai ales datorită celor șase serii de seriale și altor 10 filme artistice produse de studiourile de televiziune americane începând cu anul 1966. Pe lângă acestea au fost scrise sute de romane și nuvele, jocuri video sau pe calculator sau alte tipuri de science fiction.

Universul Star Trek descrie un viitor optimist în care omenirea, după ce a supraviețuit cu greu unui al treilea război mondial și după ce a descoperit zborul supraluminic, s-a unit cu alte specii de ființe raționale din Galaxie, pentru a forma Federația Unită a Planetelor. Serialul primește o gură de aer în 2009 prin studiourile Paramount, care pornesc o nouă franciză de succes: Star Trek, cu efecte speciale pe masură si cu actori pe val, urmată de Star Trek Into Darkness și Star Trek Beyond.

Ce ai putea să îți dorești din colecția Star Trek? Mai puțin exemplarele umane, prea urâțele sau prea banale… Bineînteles navele! Star Trek – USS Enterprise NCC-1701 – USS Enterprise (NCC-1701) este o navă spațială din universul Star Trek. În Star Trek: Seria originală, nava este sub comanda capitanului James T. Kirk. Designul navei a constituit una dintre imaginile cele mai iconice din domeniul SF. O versiune refăcută a navei apare în primele trei filme Star Trek.

Star Trek – USS Enterprise NCC-1701- D – Enterprise NCC-1701-D sau Enterprise-D, pentru a diferenția navele stelare cu acelasi nume, este a 24-a Navă Stelara în universul Star Trek și principalul loc de desfășurare al serialului TV Star Trek: Generatia următoare. Enterprise-D este prezentată ca o navă din clasa Galaxy și cea de-a cincea navă stelara din flota Federației care purta numele Enterprise. Enterprise-D apare, de asemenea, în episodul pilot din serialul Star Trek: Deep Space Nine („Emisar”), la finalul seriei Star Trek: Enterprise („These Are the Voyages…”), și în filmul Star Trek Generații, în care nava se prăbușește pe planeta Veridian III.

4. Colecția Marvel – Colecția de miniaturi din metal, nu își dezminte diversitatea și ne mai surprinde încă odată cu Marvel – Iron Man. Iron Man (Tony Stark) este un supererou fictiv, care apare în cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics. Tony Stark este un playboy american miliardar, magnat de afaceri și inginer ingenios, care suferă o rana gravă la piept, în timpul unei răpiri. Cei care îl țin captiv încearcă să-l forțeze să construiască o armă de distrugere în masă. În schimb el crează o armură robotică pentru a se salva și a scăpa din captivitate.

Mai târziu, Stark adaugă costumului arme și alte dispozitive tehnologice, proiectate prin intermediul companiei sale, Stark Industries. El folosește costumul și versiunile succesive ale acestuia pentru a proteja lumea ca Iron Man, ascunzându-și adevarata identitate. Personajul atinge cote de popularitate nebănuite, după ce este jucat de Robert Downey Jr., în franciza Iron Man, și după efecte speciale reușite, care îi pun în valoare armura robotică și alte dispozitive folosite de acesta.

Alta miniatură de neratat pentru un pasionat de filme este Marvel – War Machine – Miniatura din metal reprezentând super-eroul War Machine. War Machine (James Rupert „Rhodey” Rhodes) este un super-erou fictiv care apare în cărțile de benzi desenate americane publicate de Marvel Comics. Este un fost pilot în Marina Statelor Unite, iar armura pe care o poartă este o versiune modificată pentru luptă, a celei pe care i-a dat-o Tony Stark. Eroul este jucat cu succes de Don Cheadle în Iron Man 2, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron și Captain America: Civil War.

5. Colecția Batman – Personajul de benzi desenate Batman a apărut pentru prima dată în anul 1939 și de atunci până în present, a devenit unul dintre cei mai iubiți supereroi. Popularitatea imensă a eroului din benzile desenate, a atras industria cinematografică, și de aici a început altă legendă cu multe efecte speciale și actori foarte pe val, cu multe premii și poziții înalte în box-office. Unele din cele mai importante filme cu Batman, sunt cele din trilogia „The Dark Knight” și mai nou „Batman vs Superman”.

Batmobilul este modul principal de transport al lui Batman, vehiculul fiind unul din elementele cele mai descurajatoare din tot arsenalul super-eroului, pentru persoanejele negative. Batman – Batmobil 1989 este numit de către cunoscatori ” Keaton – mobil”, după Michael Keaton, actorul care îl joacă pe Batman / Bruce Wayne, în filmele de la acea vreme și este una din cele mai cunoscute variante ale faimosului vehicul.

O altă piesă de colecție, care ar putea pune pe foc orice cinefil, este această miniatură din metal Batman – Batmobil 1966, reprezentând clasicul automobil Batmobil din serialul TV Batman, după modelul Lincoln Futura al producătorului Ford. Sau poate Batman – Batwing 1989– Miniatura din metal reprezentând modelul Batwing 1989, folosit ca și vehicul de luptă aerian, construit special pentru a acoperi nevoile lui Batman, fiind echipat cu arme de foc și chiar rachete. Totodată Batwing-ul a fost primul vehicul aerian modelat dupa logoul lui Batman.

Echipa crede că lista de miniaturi pentru o adevărata colecția de miniaturi pentru cinefili, ar putea fi îmbunătățită mereu, pentru ca preferințele pasionaților de filme se pot schimba pe scară ierarhică, iar parfumul de încă al miniaturilor îi poate bântui în continuare.

Dacă prietenii tăi sunt pasionați și de robotică, citește și 10 idei de cadouri pentru pasionatii de robotica.

Lasa un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii. Adresa de email nu va fi publicata.

* Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidentialitate a magazinului